Събота, 24 Август 2019
Тази нощ метеоритния дъжд Орионид ще озари небето
4228

Тази нощ метеоритния дъжд Орионид ще озари небето

Може би вече сте научили, че тази вечер, а именно нощта на 20 срещу 21 октомври всеки, който има желание и малко свободно време, може да наблюдава с невъоръжено око максимумът на метеорния поток Орионид. За любителите на това невероятно звездно шоу, се очаква да падат средно по 20 метеора за час!

Този дъжд наистина е със средна честота 20 метеора за час и със сигурност ще създаде невероятен спектакъл за вас и вашето семейство. Най-добре е Орионидите да се наблюдават от полунощ до 4-5 часа сутринта. 2017 година е изключително удачна за наблюдение на Орионидите особено по нашите ширини заради прекрасното време, на което се наслаждаваме. Луната няма да пречи на гледката.

Както следва от названието, метеорите на този поток ще изглеждат летящи от съзвездие Орион, получило названието си в чест на ловеца Орион – герой от древногръцката митология. Най-лесният начин да видите съзвездието е да намерите червената звезда Бетелгейзе и Пояса на Орион

Тази година скоростта на Орионидите ще бъде 15-25 метеора в час, ако се наблюдават в извънградска и тъмна местност. Орионидите са сравнително бързи метеори, но те често оставят след сее си трайни следи, а също от време на време изгарят като огнени топки, осветяващи небето. Как да видите най-добре Орионидите? Напуснете града. Светлинното замърсяване значително снижава количеството видими метеори. Колкото по-тъмно е мястото, където се намирате, толкова по-добре. Създайте си комфортни условия. Одеяло, топла дреха, удобен шезлонг, топла напитка в октомврийската нощ са важни аксесоари за наблюдение на звездното небе. Разберете още сега какво е подготвила съдбата за вас в личен план. Не се колебайте да прочетете вашият личен годишен хороскоп според датата на раждане за 2018-та година. Разкрийте тайните на зодиака и бъдете винаги една крачка пред всички останали!


AstroData PREMIUM


Здравей! Активирай своя личен AstroData Premium акаунт и стани част от клуб "AstroData". Всеки член на клуб "AstroData" се възползва от това да чете спокойно всички хороскопи и статии в сайта, без никакви досадни изкачащи реклами, прозорци или други разсейващи фактори.

ЧЕТИ СПОКОЙНО СВОЯ ХОРОСКОП БЕЗ ДОСАДНИ РЕКЛАМИ!

(само за потребители на мобилни устройства)

АКТИВИРАЙ ASTRODATA PREMIUM