Неделя, 10 Декември 2023
Женските помисли на първа среща
925

Женските помисли на първа среща

Снимка: Getty Images

На всеки е известно, че първата среща е доста стресираща. Притесняваме се за всичко, мислим дълго какво да облечем, не знаем какво поведение да очакваме от другия. Първата среща най-точно е описана от Кари Брадшоу, която заявява, че "Първата среща е като интервю за работа, но с коктейл в ръка". Но какви са мислите, които се въртят в съзнанието на представителките на нежния пол, докато отсреща седи евентуалният нов мъж в живота им?


"Не мога да повярвам, че казах това..."
В процеса на разговора няма как да внимаваш за всяка твоя дума. Той ти задава някакъв въпрос и в стремежа си да отговориш интелигентно и забавно, изстрелваш някаква реплика, която звучи доста безсмислено. Дамите често се опитват внимателно да подбират думите си. Всъщност в повечето случаи дадената реплика е прозвучала глупаво само на тях, докато господинът отсреща слуша внимателно и се възхищава.

"Той говори сложно, а аз нищо не разбирам"
Попитала си го в какво точно се изразява работата му, а той се е впуснал в подробни обяснения, които често включват доста термини от света на точните науки. Точно това е моментът, когато дамата кима уверено, а в същото време си мисли, че явно е доста неподготвена, тъй като няма представа какво точно казва той.

"Ама той сериозно ли ми говори такива неща?"
Доста често още на първата среща се разбира дали двама души биха могли да прекарат повече време заедно, или няма смисъл изобщо да опитват. Моментът, когато човекът отсреща каже нещо изключително неподходящо, държи се вулгарно, неуважително и надменно, то тогава няма как дамата срещу него да не си задава въпроса "Защо изобщо излязох и защо положих толкова усилия да изглеждам зашеметяващо?"


"Да вдигна ли на приятелка?"
Разговорът върви много приятно и точно в този момент телефонът ти започва да звъни доста настойчиво. На екрана се изписва името на най-добрата ти приятелка и ти е пределно ясно, че няма как разговорът да завърши само за 20 секунди. В този случай дамите най-често изключват звука и предпочитат да се чуят с приятелката след приключването на срещата, за да я обсъдят. Разбира се, ако кавалерът не е оправдал очакванията, то тогава отговарянето на позвъняването е задължително. 

"Той ли ще плати, ще си разделим ли сметката..."
Неизбежният въпрос в края на всяка една среща, освен ако не сте отишли на разходка в парка. Този момент често е изпълнен с неловка тишина и с чудене от страна на дамата дали да предложи да покрие своята част от сметката, дали той ще приеме, дали няма да завършват вечерта в даване и връщане на банкноти. В този случай господата наистина трябва да бъдат по-ясни в действията и намеренията си относно сметката.