Петък, 30 Юли 2021
Жена пила само Coca-Cola вместо вода през последните 16 години
1610

Жена пила само Coca-Cola вместо вода през последните 16 години

31-годишна дама съвсем съзнателно направи със себе си нечуван експеримент в духа на популярния филм Super Size Me, но с продължителност не само от месец, ами цели 16 години. Можете ли да познаете какво се случва с тялото ви, ако направите същото, пита списание PopSci, въпреки, че в никакъв случай не препоръчва да го правите.

Жената, която живее в Монако е била приета в болница с оплаквания от аритмия и периодична загуба на съзнание. Нивото на калий в организма ѝ се оказало ужасно ниско (2,4 mmol/L при положение, че за жена на нейната възраст тази стойност трябва да е два пъти по-висока), но въпреки тези симптоми жената няма роднини, които да страдат от сърце. По-нататъшното проучване обаче открива един потресаващ факт - в продължение на 16 години жената не е пила нито капка вода. Вместо това тя консумирала само Coca-Cola. Очевидно първото нещо, което лекарите направили, било да й кажат да спре да пие популярната безалкохолна напитка, след което написали научен доклад по случая.

Оказало се, че ставало въпрос за невероятно решение, според което жената пиела само Кока-Кола. Но не като експеримента с МакДоналдс от Super Size Me, а като начин на живот. И не в продължение на месец, а на много години. Разбира се, след като жената била принудена да спре с газираната напитка, организмът постепенно започнал да се възстановява. За седмица нивото на калий тръгнало нагоре, а пулсът започнал да се нормализира. Случаят с жената бил представен на здравна конференция в Европа.

-=-
Включи се в най-голямата CRYPTO борса на планетата и ПЕЧЕЛИ от търговия с криптовалути!

РЕГИСТРИРАЙ СЕ БЕЗПЛАТНО
-=-

AstroData App
Свалете си нашето безплатно мобилно приложение от Google Play и четете всички хороскопи директно на вашия телефон.

ХОРОСКОПИ СПОРЕД ДАТАТА НА РАЖДАНЕ:
  • ЛЮБОВЕН ХОРОСКОП   
  • ЛИЧЕН ХОРОСКОП
  • ГОДИШЕН ХОРОСКОП
  • МЕСЕЧЕН ХОРОСКОП
  • БИЗНЕС ХОРОСКОП
  • ЗДРАВЕН ХОРОСКОП

  • Годишен хороскоп за 2020-та година