Събота, 9 Декември 2023
Защо да спим само по парфюм
692

Защо да спим само по парфюм

Сънят е изключително важен за нашето здраве. Но преди да се потопим в царството на Морфей, трябва да помислим за дрес кода, който трябва да спазваме в спалнята. Не, не става дума за палавите моменти, а за това кое е облеклото, с което спим. Доказано е, че ако спим голи, можем значително да подобрим както качеството на съня, така и цялостното здравословно състояние. И така, без значение дали делите леглото си с половинката, или спите сами, всички дрехи трябва да паднат.

Топим килограми
Мечтаете ли си калориите сами да се топят, докато вие спите блажено? Сигурни сме, че това е мечтата на всички. И макар да звучи странно, наистина можете да губите калории, ако спите голи. Задължително е температурата в спалнята да не бъде прекалено висока, дори е препоръчително помещението да бъде хладно. Тези два фактора ви гарантират, че от здравия сън без пижама ще има ефект и върху фигурата ви. Най-добър ще бъде ефектът, ако преди да заспите, се отдадете на нежни ласки с любимия - тогава изгорените калории ще бъдат още повече.

Разгорещява страстите
Една от основните причини, поради които хората обичат да спят голи, се крие в това, че събужда желанието у партньора. Нощта е спокойна и двамата сте в леглото с любима книга. Представете си, че четете, но и двамата сте голи… развоят на събитията вече ви е ясен. Голотата в спалнята ще ви създаде една наистина прекрасна рутина – ласки преди сън.

Запазва младостта
Сънят без пижама е полезен и за подмладяването. Той способства за произвеждането на по-големи количества мелатонин, който отговаря за хормоните против стареене. В този случай отново важи правилото за о-ниската температура в спалнята – оптималната температура е около 21градуса.

Спим по-добре
Сънят е по-здрав, когато сме голи под завивките. Сънят ви ще бъде доста по-дълъг и дълбок, ако захвърлите пижамата. Причината отново се крие в температурата и възможността тялото ни да се охлажда по-лесно, когато сме без дрехи. Разбира се, освен пижамата трябва да захвърлите и чорапите, подготвяйки се за сън.

Пази дамите от инфекции
Уважаеми дами, не посягайте към бельото и нощниците, когато се приготвяте за сън. Ако изберете да спите голи, интимните области ще бъдат по-добре предпазени от инфекции. През нощта бельото спомага за развитието на различни инфекции, тъй като температурата се показва, което благоприятства и за тяхното развитие. Ето защо за жените е силно препоръчително да спят съвсем голи. Здравият и дълбок сън зависи единствено от нас. А защо да не си помогнем, като забравим за бельото и пижамите през нощта? Опитайте и споделете с нас дали забелязвате разлика в качеството на съня, а защо не и в интимните отношения с половинката.