Неделя, 25 Февруари 2024
Възходите и погромите на интернет любовта
3937

Възходите и погромите на интернет любовта

Лесно е да комуникираш през монитора. Всяка дума е добре обмислена, забавна и казана точно на място. Имаш чувството, че клавиатурата е твоят прозорец към света. Прозорец, който се свързва с различни хора и може би…, но само може би, с любовта на живота ти, със сродната ти душа, с отредената ти от съдбата половинка.

Но дали наистина запознанствата, осъществени през виртуалното пространство са успешни, може ли да се прецени доколко истински са разговорите в 1 през нощта, когато клавиатурите и от двете страни не спират да тракат?

Приказката съществува и виртуалният принц е тук
Разбира се, това е най-предпочитаният вариант – да срещнеш някой случайно – коментирали сте под една и съща статия и установявате, че мненията ви са напълно еднакви; харесвате снимката му в социална мрежа; заговаря ви чата.
Да, лесно е да установиш контакт, когато сте разделени от монитор, дебели кабели и десетки километри. Този контакт може да се окаже много повече от невинен разговор, в който обсъждате лошия сценарий на нашумял филм или защо любимата ви група е пяла на плейбек на последния концерт. Може да се окаже, че човекът срещу вас споделя вашите въжделения, стремежи, представи, очаквания от живота.

Все по-често чуваме за връзки, които са започнали в интернет пространството и все по-често се оказва, че тези връзки завършват с брак.

Възможно е любовта на живота ти да се крие под странния ник, който ти е направил впечатление, възможно е той да откликне на закачливите ти коментари и да се вгледа по-внимателно в монитора, очаквайки следващия светещ прозорец с твоето съобщение. Възможно е това да бъде твоята любов!

Интернет запознанствата често се съпроводени с много разочарования
Хубаво е да вярваш в невъзможното, да вярваш, че принцът ще дойде, ще те целуне и ще те събуди от сивия сън на ежедневието. Но подготовката е изключително важна, тъй като ще се наложи да целунеш, срещнеш, твърде много крастави жаби, преди господин Идеален да застане пред теб.

Думите, които той пише са красиви. Изглежда, че той споделя твоите мечти, разбира се и те допълва. Но при срещата очи в очи истината лъсва – коментарите му вече не са чак толкова остроумни, трудно му е да следи мисълта ти и изглежда, че късата униформа на сервитьорката е далеч по-интересна от твоите размишления.

Е, както се казва: “Shit happens”. В никакъв случай не бива да смятате, че още след първите няколко реда в чата ще можете да прецените дали той е подходящ за вас. Всъщност не бива дори да си мислите, че го познавате, дори и след месеци усилено разменяне на мейли, но той е там.

Интернет запознанствата могат да имат щастлив край и двойката да заживее щастливо. Възможно е! Трябва само да вярвате, че ще намерите любовта, за която ограниченията на виртуалното пространство просто не съществуват.