Събота, 19 Юни 2021
Ватиканът: Папа Франциск е болен!
1576

Ватиканът: Папа Франциск е болен!

Снимка: Ройтерс

Ватиканът направи официално изявление, в което съобщи, че Папа Франциск е леко болен! Болестта не се споменава в съобщението, но вече тръгват слухове, че може причината за това да е новият коронавирус COVID19. Папата отмени насроченото явяване на литургия в Рим в четвъртък заради "лека болест", съобщи Ватиканът, цитиран от АФП.

"Поради леко неразположение, той предпочете да остане в района на "Света Марта", къща за гости във Ватикана, където живее 83-годишният Свети отец, гласи изявление на шефа на пресцентъра Матео Бруни.
Въпросната литургия трябваше да се проведе в базиликата „Свети Йоан Латеран“, една от най-големите църкви в Рим. Бруни каза, че графикът на папата, с изключение на този случай, остава непроменен.

Съобщението дойде, когато Италия се бори да постави под контрол най-голямото огнище на коронавирус в Европа – в Ботуша 400 души имат положителни тестове. Ватиканът не споменава болестта в своето съобщение. Франциск не се е е ограничил при нито една от своите дейности, което често включва смесване с тълпи и ръкостискане. Понтификът, който има само един бял дроб и страда от проблеми с едната тазобедрена става, много рядко отменя среща в натоварения си график.

-=-
Включи се в най-голямата CRYPTO борса на планетата и ПЕЧЕЛИ от търговия с криптовалути!

РЕГИСТРИРАЙ СЕ БЕЗПЛАТНО
-=-

AstroData App
Свалете си нашето безплатно мобилно приложение от Google Play и четете всички хороскопи директно на вашия телефон.

ХОРОСКОПИ СПОРЕД ДАТАТА НА РАЖДАНЕ:
  • ЛЮБОВЕН ХОРОСКОП   
  • ЛИЧЕН ХОРОСКОП
  • ГОДИШЕН ХОРОСКОП
  • МЕСЕЧЕН ХОРОСКОП
  • БИЗНЕС ХОРОСКОП
  • ЗДРАВЕН ХОРОСКОП

  • Годишен хороскоп за 2020-та година