×

You have successfully registered. Visit your email to activate your account.

×

Не е открит потребител с този емейл.

На посочения от вас емейл е изпратен линк с който можете да смените паролата си.

Регистрирали сте се с Facebook.

Регистрацията Ви не е завършена. На емейла е изпратен линк с който да активирате профила си.

×
или
×
или
Четвъртък, 18 Октомври 2018

В очакване на Супер Луната в неделя

На едно невероятно красиво астрономическо явление ще станем свидетели тази неделя. Събитието ще настъпи точно в 19 часа и 30 минути на 23 юни тази година, съобщиха от Института по астрономия с Национална астрономическа обсерватория към БАН.

Това се наблюдава при съчетание на две явления - преминаването на Луната през най-близката до Земята точка, при което тя ще се доближи на минимално разстояние от 356 989 километра до Земята, и настъпването на фазата пълнолуние. След около половин месец Луната ще премине през точката, наречена апогей, при която разстоянието между нея и Земята е най-голямо.

"Суперлунието" на 23 юни може да се нарече и "свръхсуперлуние", защото разстоянието между Земята и Луната в този момент ще бъде малко над минималното възможно от 356 400 километра.

Астрономите са категорични, че "явлението "супер Луна" няма да окаже каквото и да било здравословно, емоционално, психологическо или политическо въздействие върху Земята".

Следващото подобно явление се очаква през август 2014 г.AstroData PREMIUM


Здравейте приятели! Активирайте вашият личен AstroData Premium акаунт и станете част от клуб "AstroData". Всеки член на клуб "AstroData" се възползва от това да чете спокойно всички хороскопи и статии в сайта, без никакви досадни изкачащи реклами, прозорци или други разсейващи фактори.

НИКАКВИ РЕКЛАМИ! САМО ТЕКСТ! БЕЗ POP-UPS! БЕЗ POP-UNDERS!

(само за потребители на мобилни устройства)

АКТИВИРАЙ ASTRODATA PREMIUM