Сряда, 17 Април 2024
Срамежливите мъже и как да ги познаем
2218

Срамежливите мъже и как да ги познаем

Все по-често се говори, че на мъжете им е трудно да направят първата крачка. С напредването на модерните технологии изглежда, че свалките са се пренесли във виртуалното пространство. Разбира се, не всички мъже разчитат на клавиатурата пред себе си, за да поканят дадена дама на първа среща. Но днес ще поговорим за срамежливите мъже, на които просто им е трудно да направят първата крачка и по-точно как можеш да познаеш, че той иска да те заговори, но просто не му достига кураж да го направи?


Скритите сигнали
С времето всеки се научава да разпознава сигналите. Без значение дали те са вербални или просто езикът на тялото е достатъчно красноречив, но тези сигнали се усещат. Всъщност женската интуиция е доста силна и ако усетите именно такива сигнали от даден господин - тялото му го издава, но думите му - не, то тогава можете да сте сигурни, че той е просто срамежлив. Отидете при него и разговорът сам ще ви отведе до поканата за среща. 

Няма връзка от доста време
В случай, че поддържате приятелски отношения с някой мъж и той отдавна не е имал връзка, то тогава най-вероятно той иска вас, но е прекалено срамежлив, за да направи нещо по въпроса. Той чака вие да заговорите по темата, да му дадете ясен сигнал, че сте необвързана, но има човек от близкото ви обкръжение, с когото искате да задълбочите отношенията и това е именно той. Разбира се, този разговор трябва да бъде воден внимателно, тъй като прекалено директно думи и действия могат да накарат срамежливите мъже да се притеснят още повече. 


Изглежда все по-нервен
Струва ти се, че когато той те види, става непохватен, трудно му е да формулира цяло изречение, не знае какво да прави с ръцете си? Всички тези показатели говорят за срамежлив мъж, който се притеснява в твое присъствие. Притеснението му е продиктувано именно от факта, че те харесва и му се иска ти да го разбереш и да му покажеш индиректно дали си на същата вълна. 

Използва приятелите си като вестоносци
Спомняте ли си как в училище казвахте кого харесвате на другите, за да разбере той от тях, а не от вас? Е, много срамежливци действат по същия начин и в зряла възраст. Ако ти направи впечатление, че приятелите му доста често ти говорят за него, изтъквайки постиженията му на работното място или пък ти разказват случки, в които той се е проявил като герой, значи можеш да си сигурна, че те харесва и иска информацията да достигне до теб чрез приятелите му.