Вторник, 23 Април 2024
Спомени за първите любовни трепети
1175

Спомени за първите любовни трепети

Спомняте ли си първата любов? Спомняте ли си как се притеснявахте при всяка една среща, как се изчервявахте, когато погледите ви са се срещали, как сте потръпвали, когато ръцете ви "случайно" се докоснат? Да, първата любов наистина е незабравима, но какво всъщност помним от нея?


Обяснението в любов
Как да го уведомиш, че си хлътнала по него? Как да му кажеш, без да се притесняваш, че няма да отвърне на чувствата ти? Как ще реагира той? Всички тези въпроси и още много други се въртят в главата на всеки, който иска да покаже на някого, че има чувства към него. 

Какво беше вашето обяснение в любов? Събрахте ли смелост да му признаете, че наистина го харесвате или използвахте познатия метод "ще кажа на приятели и той ще разбере от тях"? Важното е, че днес вече се усмихвате, когато си спомняте колко страшно и сложно ви се струва тогава да признаете чувствата си. 

Първата среща
Вълненията преди първата среща са огромни. Не можете да си намерите място, постоянно поглеждате нервно към телефона, опасявайки се дали той няма да отмени срещата, дали сте разбрали правилно мястото и часа на срещата. 
А когато той се появи, усмивката не слиза от лицето ви и целият свят изчезва, за да бъдете само вие двамата.


Целувката
Очарованието на първата целувка е незабравимо. Отново в съзнанието ви прелитат милиони въпроси, но сякаш всичко спира, когато устните ви са се докоснали. 

Първият уикенд 
Първото съвместно пътуване с любим е изключително интересно и ново преживяване. Все пак именно тогава имате възможност да видите половинката в различна светлина и да прекарате повече време заедно. Отново приятните трепети карат стомаха ви да се свива на топка. 

Първите разногласия
Първият скандал с любим човек на пръв поглед изглежда като края на света, но в същото време се чувствате добре, че можете да разговаряте и всеки да сподели какво е собственото му мнение. 

Краят на първата любов
Първата раздяла е изключително тежка. Никой не е подготвен за огромната болка и за усещането, когато на връзката трябва да бъде сложен край. Но все пак именно първата раздяла ни показва неподозирани страни и сила на характера ни, които ни помагат да преодолеем болката и да продължим в търсене на голямата любов. 

Първата любов се помни винаги. Често тя е барометърът, с който измерваме всички останали и се надяваме, че чувствата ще бъдат винаги толкова чисти, колкото са били в началото.