Вторник, 28 Май 2024
Реалната разлика между позитивното и негативното мислене за живота
635

Реалната разлика между позитивното и негативното мислене за живота

Едва ли има някой, който би се усъмнил в това, че позитивното мислене и гледна точка към света ни кара да се чувстваме по-ведри, по-усмихнати, по-добре като цяло. Не всички обаче знаят как да развият и поддържат своето позитивно мислене всеки ден и как да виждат доброто във всяка ситуация, пише BrightSide. Именно поради тази причина решихме да ви представим разликите между щастливите и нещастните хора и отличителните черти, присъщи за тях. Негативните хора се страхуват от промяната. Позитивните са готови за нови преживявания.

Негативните хора си мислят: „Защо да хваля онези за работата, която и без това е трябвало да свършат“. Позитивните казват: „Еха, ти си истински професионалист в своята област.

Негативните хора започват разговора по следния начин: „Аз ще…“. Те говорят постоянно за себе си. Позитивните: „Как си? Надявам се, че всичко е наред с теб!

Негативните хора си мислят, че са центъра на вселената. Позитивните се грижат за другите и са винаги готови да им помогнат. Негативните винят другите за своите грешки. Позитивните – поемат отговорността за собствения си провал. Негативните хора никога не се извиняват – дори тогава, когато знаят, че са виновни. Позитивните се извиняват за всяко неудобство, което са причинили.