Понеделник, 4 Декември 2023
Разкошна коса с няколко лесни трика
731

Разкошна коса с няколко лесни трика

Най-доброто бижу и аксесоар на всяка дама е нейната буйна грива. Но след края на зимата косата изглежда доста изтощена, няма достатъчно блясък, омазнява се много по-бързо. Какви са най-честите практики, за да запазим красотата на косата и можем ли да сме сигурни, че благодарение на тях нейното състояние ще се подобри? Става дума за трикове за поддържане на косата в домашни условия, които всяка дама може да изпълни лесно и без те да й отнемат много време. 


Масаж на скалпа
Забелязали ли сте, че когато сте във фризьорски салон и мият косата ви, често тази процедура е съпровождана и от масаж на скалпа? Неговата цел е да ускори растежа на косата, както и да подобри здравината й. Масажирайте скалпа, докато нанасяте шампоан под душа в рамките само на една минута и ви гарантираме, че скоро ще забележите разликата.

Сатенени възглавници
Ако сте забелязали, че раздвоените краища стават все повече, то тогава причината може да се крие в калъфката на възглавницата. Доверете се на такива, които са изработени от коприна или сатен, тъй като по този начин не само ще намалите раздвоените краища, но също така и изпотяването на скалпа по време на сън. 

Правилно подсушаване
Много дами правят грешката да търкат силно косата си, когато излязат от душа. Да, по този начин те се опитват да я изсушат много бързо. Но по-щадящо за косата е просто да увиете кърпа около главата си и да изчакате около 15 минути. През това време влагата от косата ви ще се попие от кърпата и в същото време няма да увредите структурата на косъма. 


Не прекалявайте с шампоана
Използването на големи количества шампоан при всяко миене на косата може да доведе до загуба на блясък, както и до увреждане на здравината. Отминаването на шампоана също трябва да става бързо, тъй като ако търкате прекалено дълго косата си, отново ще доведе до увреждане структурата на косъма. 

Термална вода за повече обем
Със сигурност ползвате термална вода под формата на спрей. През летните месеци едно впръскване върху лицето може да ви разхлади, а и да помогне на кожата да запази доброто си състояние. Използвайте същия флакон с термална вода и напръскайте корените на косата. След като изсъхне, косата ви ще има повече обем. 

Правилните маски за подхранване
Косата също има нужда от специални маски, за да възобнови добрия си външен вид. Изберете подходяща маска според типа коса и нанасяйте поне веднъж седмично. Можете да сте сигурни, че гривата ви ще изглежда доста по-добре и здравината й значително ще се подобри.