Понеделник, 4 Декември 2023
Радвате ли се на зряла връзка
610

Радвате ли се на зряла връзка

Снимка: Getty Images

Гледате на отношенията с новия партньор просто като приятно забавление или по всичко личи, че връзката ви ще се задълбочава още повече? Няма съмнение, че при всяка двойка моментът на осъзнаване за партньора идва в различен етап от взаимоотношенията. Но дали бихте могли да споделяте общо бъдеще, или пък очакванията са просто за приятни моменти до даден момент?


Постоянните съобщения и разговори не са ви присъщи
Не е необходимо да си пишете постоянно с вашия партньор. Много по-приятно е, когато вечер той се прибере и ви разкаже как е минал денят му. Не чувствате несигурност и знаете, че ако той не ви се обади цял ден, то със сигурност е бил много зает и има основателна причина, а вие не изпадате в нервни състояния. Зрялата връзка означава, че можете да бъдете заедно с партньора, но също така знаете, че той има нужда от свобода, за да се развива.

Балансирате се взаимно
Дадена ситуация ви изнервя до краен предел и точно той е човекът, който може да ви върне спокойствието и обратното. Когато неговите планове ви изглеждат напълно неизпълними, вие не се притеснявате да го върнете на земята, изтъквайки ясни причини и аргументи. Чувствате се объркана и не знаете дали да останете на работно място, на което не се чувствате добре? Той ще ви вдъхне кураж да го направите и да потърсите нова работа, която ще вършите с удоволствие. 

Не го карате да се промени
Основна грешка във всяка връзка е желанието за промяна у другия. Ако подобно желание е налице, то тогава вие не сте доволни от този човек и няма смисъл да продължавате отношенията си с него. Погрешно е да смятате, че можете да промените даден мъж и да го моделирате според вашите очаквания. Ако сте напълно удовлетворени от човека до себе си и единственото, което не ви харесва, са новите му маратонки, то нямате проблем. 


Пререканията протичат спокойно
Няма как да очаквате, че винаги ще сте на едно мнение с любимия. Но когато изпаднете в ситуация, когато искате открито да заявите несъгласието си, начинът, по който го правите, е определящ. Ако вкъщи често си крещите и скандалите са почти ежедневие, то няма как да претендирате, че сте в зряла връзка. 

Ревността при вас е сведена до минимум
Да си признаем, няма как една дама да остане безразлична, когато види, че друга представителка на нежния пол оглежда безсрамно половинката й. Но тази ревност е в границите на нормалното и е оправдана. Ако се съмнявате къде излиза партньорът ви и ви е трудно да повярвате, че се вижда с приятели за по една бира през ден, то тогава тази ревност ясно показва, че му нямате доверие, а това не е присъщо на зрелите връзки.