×

You have successfully registered. Visit your email to activate your account.

×

Не е открит потребител с този емейл.

На посочения от вас емейл е изпратен линк с който можете да смените паролата си.

Регистрирали сте се с Facebook.

Регистрацията Ви не е завършена. На емейла е изпратен линк с който да активирате профила си.

×
или
×
или
Неделя, 27 Май 2018

Положителните качества на Текилата

Сигурно не сте чували как е името на растението от което се прваи едно от най-популярните мексикански питиета?

Неговото име е агаве и именно от него се прави прочутата мексиканска напитка текила. Тя съдържа вещества, които могат да се използват в борбата срещу диабета и остеопорозата, предаде Франс прес, цитирана от БТА. Специалисти от Националния политехнически институт в Мексико смятат, че съдържащите се в агавето фруктани могат да се използват като хранителни добавки. Направеното от учените изследване показва, че фруктаните възпрепятстват загубата на калций и стимулират образуването на костна тъкан. Тези им свойства могат да се използват за предотвратяване на остеопорозата. Фруктаните освен това стимулират производството на хормона GLP-1. Той на свой ред стимулира производството на инсулин - хормон, чиито недостиг е причина за диабет.

Любителите на текилата обаче ще останат разочаровани. Изследователите обясняват, че фруктаните губят благоприятните си свойства в процеса на ферментация. БТА

AstroData PREMIUM


Здравейте приятели! Активирайте вашият личен AstroData Premium акаунт и станете част от клуб "AstroData". Всеки член на клуб "AstroData" се възползва от това да чете спокойно всички хороскопи и статии в сайта, без никакви досадни изкачащи реклами, прозорци или други разсейващи фактори.

НИКАКВИ РЕКЛАМИ! САМО ТЕКСТ! БЕЗ POP-UPS! БЕЗ POP-UNDERS!

(само за потребители на мобилни устройства)

АКТИВИРАЙ ASTRODATA PREMIUM