Понеделник, 4 Декември 2023
Подходяща хидратация за кожата за предстоящите по-топли месеци
519

Подходяща хидратация за кожата за предстоящите по-топли месеци

Пролетта е вече тук и идва време да заменим тежките кремове. Тяхната функция през студените месеци е да предпазват лицето от студа, силния вятър и замърсявания, но през пролетта и лятото трябва да променим грижата за кожата. Днес ще поговорим за продуктите, които са подходящи за употреба през топлите месеци и какъв ефект имат те върху кожата.

Правилната хидратация
Да, кожата трябва да бъде добре хидратирана и през лятото, но ако прекалите, има опасност кожата ви да лъщи и да бъде прекалено омазнена. Задължително трябва да откриете крем, който прониква в дълбочина и снабдява кожата с необходимото количество вода, без обаче да я снабдява с липиди, които са излишни през лятото. Избягвайте тежките кремове, тъй като те образуват мазен филм върху кожата, а освен това могат да причинят образуването на пъпки.

Слънцезащита
Може би най-важното правило, което трябва да следвате за красива кожа, е слънцезащитата. И в случая не става дума за ползването на такъв продукт на плажа, но и всеки ден. През пролетта и лятото кожата е изложена на влиянието на слънчевите лъчи. Ако не използвате крем със слънцезащитен фактор, рискувате върху кожата да се появят лунички, пигментни петна и още много други. Ето защо е абсолютно задължително да изберете дневен крем с фактор или просто да поставяте слънцезащитен продукт върху самия крем.

Матираща основа
Дори и да не сте свикнали да ползвате база за грим, през лятото това условие е абсолютно задължително. В противен случай рискувате фон дьо тенът да не изглежда равномерно разнесен, да не издържи през целия ден и отново - лицето ви да изглежда омазнено. Матиращата база за грим ще помогне да кожата да задържи нормално ниво на хидратация без излишно омазняване. 

Силата на серума
Напоследък серумите добиха огромна популярност, което се дължи на изчистената им формула. Те са изключително подходящи за ежедневна употреба през топлите месеци, тъй като формулата им е лека и продуктът попива в дълбочина. Ако сте с мазна кожа, ви препоръчваме да заложите именно на серум, а не на крем, през пролетта и през лятото. 

По-лек грим
Когато навън е горещо, правим всичко възможно, за да се разхладим. Употребата на прекалено много грим със сигурност представлява проблем през лятото, тъй като засилва усещането за дискомфорт. Най-добре е да заложите на задължителните крем, спирала и червила. Така ще изглеждате чудесно и свежо, а и няма да ви се наложи да се притеснявате дали пудрата ви ще успее да задържи фон дьо тенът на място.