Вторник, 5 Декември 2023
Нещата, които майките никога не споделят
551

Нещата, които майките никога не споделят

Снимка: Getty Images

Майката е тази, която ще те обича винаги. Тя е тази, за която ти винаги ще останеш нейното малко бебче. Тя ти е дала живот и сърцето й винаги ще ти принадлежи. Тя те познава най-добре от всички и разпознава всички твои емоции.
А дали ти знаеш какво крие тя в сърцето си? Кои са нещата, за които тя не иска да говори, защото не иска да те наранява и да ти предава тревогите си?

Тя се притеснява за теб

Няма значение колко си голяма. Майката винаги се притеснява и се страхува за теб. Дали отиваш на училище, заминаваш на екскурзия в далечна страна, пренасяш се да живееш при своята половинка - тя не спира да мисли за теб и твоята безопасност. Ти си нейното малко момиче, което тя винаги е готова да приюти в прегръдката си. 

Тя е твоят спасител

Майка ти те е носила в продължение на 9 месеца, но само във физически смисъл. Тя винаги ти помага да намериш решението на трудни ситуации, спасява те при нужда и е неизчерпаем източник на съвети за всичко. 

Плакала е заради теб многократно

Да, майка ти често плаче заради теб. Разбира се, сълзите често пъти са били породени от гордост и радост за твоите успехи и умения да се справяш с живота. Но тя е плакала много пъти в случаите, когато си я наранявала, без дори да го осъзнаваш. Плакала е, когато се е страхувала за теб и когато си ѝ липсвала. 

Тя иска да бъде най-добрата майка

В твоите очи майки ти е най-добрата, но тя не мисли така. Постоянните упреци, които отправя сама към себе си, я карат да се стреми към съвършенство. Тя смята, че не ти дава достатъчно, че не е достатъчно всеотдайна и грижовна, че не ти е предала достатъчно мъдрост, че не е майката, която заслужаваш. 

Ти си най-важната за нея

В момента, когато една жена стане майка, всички приоритети се променят. Тя мисли единствено и само за своето малко бебче, за това как да му осигури най-доброто. Тя не мисли за себе си, а единствено и само за теб. 

Боли я, когато плачеш

Майката не може да понесе детето й да изпитва болка, била тя физическа или емоционална. Всеки път, когато види сълзи в очите ти, тя усеща същата болка, която и ти. 

Твоите желания са закон

Тя винаги прави жертви заради теб. Няма значение колко е уморена, колко много й се хапва от вкусния шоколад в хладилника - тя ще направи всичко, за да те накара да се усмихнеш. Тя няма да задоволи собствения глад, а ще се увери, че ти си се нахранила добре. Майката няма да задоволи собствените капризи, за да има достатъчно за теб.