Понеделник, 4 Декември 2023
Не можете да заспите? Ето няколко съвета какво точно да направите за да успеете
999

Не можете да заспите? Ето няколко съвета какво точно да направите за да успеете

За повечето хора това да се наспят отлично през нощта е най-обичайното и естествено нещо в света. За други обаче това е най-голямата мечта на света. В случаите, когато не може да заспите и се въртите като луди по цяла нощ в леглото, ние ще ви разкрием няколко лесни трика, които могат да ви помогнат да се справите с този проблем. Истината е, че повечето водещи причини да не може да заспите като си легнете се случват преди самото лягане. Кофеинът, алкохолът и тежката храна може да стимулират мозъците ни така, че да останем будни като бухали през цялата нощ.

Силните светлини и ярките екрани могат да попречат на съня заради потискането на мелатонина, хормонът, който ни кара да заспиваме.Никога не носете устройства с екрани в леглото, превърнете леглото в място за сън и секс и нищо повече. Създайте си рутина на подготовка при лягане и я спазвайте. Това помага на мозъка ви да се отпусне и да се настрои за сън. Опитайте се да си лягате и да статавате по едно и също време всеки ден. Спазвайте я дори през уикенда и след тежка нощ. Това ще помогне на тялото ви да запази ритъма си. Махнете часовника си.

Ако се успокоите, както физически, така и психически, преди заспиване, ще успеете да заспите по-лесно и да получите по-качествен сън. Релаксирайте напрегнатите си от деня мускули и сухожилия, регулирайте дишането си и освободете стреса, натрупан дотогава. Ако не може да заспите, не се въртете в леглото, сменете стаята, почетете книга, и след като се усетите уморени си легнете отново.