Понеделник, 4 Декември 2023
Либидото е високо, когато...
636

Либидото е високо, когато...

Горещите страсти в спалнята понякога просто липсват. Знаете, че за всяка една връзка сексуалните преживявания са от основно значение, но по всичко личи, че ви е трудно да се настроите на такава вълна. Постоянно се предлагат различни видове хапчета, които обещават, че сексуалният апетит ще се върне бързо и ще бъде по-силен от всякога. Не е необходимо да приемате каквито и да било стимуланти, за да повишите либидото. Днес ще ви разкрием как сами можете да се настроите на палава честота.

Здрав сън
Недоспиването влияе върху целия организъм. Още от сутринта чувствате умора и ви се струва, че не можете да изкарате целия ден в офиса, без да се отдадете на сладка дрямка. Съответно, когато се приберете у дома, единственото, за което мислите, е как да се излегнете блажено на дивана и да придремвате. 

Да, точно така се чувствате, когато сънят не ви достига. Но когато сте се наспали добре, имате енергия за всичко. Независимо колко напрегнат ден сте имали, желанието ви за интимни ласки с половинката няма да намалее. Доказано е, че всеки час сън повече от обикновено води до повишаване на либидото и насладата от преживяванията в спалнята ще бъде с 14 процента по-висока.
От друга страна, ако спите по-малко от 7 часа на денонощие, липсата на желание за секс е гарантирана. Това правило важи както за жените, така и за господата. 

Но бъдете внимателни, тъй като хората, които спят около 10 часа на нощ страдат от други проблеми, които също намаляват либидото. Оптималният вариант е да спите по около осем часа всяко денонощие, тъй като точно толкова е необходимо на тялото ви да се сдобие с необходимата енергия през целия ден.

Достатъчно движение
Заседналият начин на живот също оказва влияние върху нивото на либидото. Ако работите на бюро и все не ви остава време да се раздвижите след работа, желанието ви за интимни ласки значително намалява. 

Опитайте се да се движите повече. Видът тренировки и упражнения са без значение. Дори можете да опитате да ходите пеша до офиса, разбира се, когато разстоянието и маршрутът ви го позволява. 

Движението зарежда организма и съзнанието, което се отрязва благотворно и върху желанието за сексуални преживявания. Освен това ще ви помогне да влезете във форма, а всички знаем, че когато се чувствате добре в кожата си, нямате търпение да се впуснете в приятни занимания с половинката, без да мислите как да прикриете тялото си.