Сряда, 19 Май 2021
Коронавирусът уби над 1000 души до този момент
481

Коронавирусът уби над 1000 души до този момент

Сериозни административни наказания започнаха в Китай следствие на опасния Коронавирус. Уволнение е малазамоетп за много хора, след като епидемията продължава да се разпространява. Най-високопоставени партийни и местни лидери загубиха постовете си, откакто започна кризата с вируса в китайския град УханУволнени има и в Комунистическата пария на Китай заради кризата с вируса, след като броят на починалите надхвърли 1000 души.

Партийният секретар на здравната комисия на провинция Хубей и директорът на комисията са сред уволнените, пише BBC. Това са най-високопоставените партийни и местни лидери, които губят постовете си, откакто започна кризата с вируса в Ухан. Заместник-директорът на местния Червен кръст също е бил уволнен, като е обвинен, че не се е справил със задълженията си за разпределение на даренията.

В понеделник в Китай починаха 108 души от пневмонията, предизвиквана от новия вирус. Това се превърна в най-смъртоносния ден от началото на заразата. Общият брой на починалите се увеличи до 1016. Но след като в неделя бяха обявени над 3000 нови случая, в понеделник тази цифра беше по-ниска с 20% - 2478. Общият брой потвърдени случаи на заразяване с коронавируса са 42 638 души в континентален Китай. Отделно в Хонконг са установени 42 случая на заразяване и един починал, в Макао 10 заразени и в Тайван 18 заразени, заявиха китайските власти.

Междувременно в САЩ беше потвърден 13-и случай на заразяване с новия коронавирус, след като завърнал се от китайския град Ухан американец даде положителен резултат за вируса, предаде Ройтерс, цитирайки Центъра за контрол и превенция на заболяванията на САЩ. Пълнолетният пациент е бил сред евакуираните от епицентъра на вируса Ухан американци, които са били на 14-дневна карантина в база на морската пехота близо до Сан Диего. Заразеният е закаран в медицинския център на Университета на Калифорния - Сан Диего за лечение.

AstroData App
Свалете си нашето безплатно мобилно приложение от Google Play и четете всички хороскопи директно на вашия телефон.

ХОРОСКОПИ СПОРЕД ДАТАТА НА РАЖДАНЕ:
  • ЛЮБОВЕН ХОРОСКОП   
  • ЛИЧЕН ХОРОСКОП
  • ГОДИШЕН ХОРОСКОП
  • МЕСЕЧЕН ХОРОСКОП
  • БИЗНЕС ХОРОСКОП
  • ЗДРАВЕН ХОРОСКОП

  • Годишен хороскоп за 2020-та година