Четвъртък, 28 Септември 2023
Кои са факторите, които определят интелигентните хора днес
783

Кои са факторите, които определят интелигентните хора днес

Коя е най-често срещаната асоциация за интелигентен човек? Човек на средна възраст, със сако с велурени кръпки на ръкавите, очила с голям диоптър, най-вероятно намиращ се в библиотека и без особени социални контакти? Може би точно така си представяте хората, които се отличават с буден ум и високо IQ. А знаете ли, че според скорошни проучвания през 21-ви век интелигентните хора са именно тези, които обществото заклеймява?

Става дума за тези хора, които стоят будни до малките часове на нощта, обичат да се отдават на буйни страсти и понякога прибягват до употребата на забранени вещества.

Много интелигентни хора харесват наркотиците

Със сигурност звучи странно, но според проучванията много хора с висок интелект обичат да пробват различни забранени субстанции. Интелигентните хора през 21-ви век пушат, пият и използват наркотици доста повече от хората, които не могат да се похвалят с техните заложби. Причината се крие в желанието на умните хора да намерят решение на сложни проблеми или просто искат да избягат от действителността, която не им харесва и ги потиска. Така че, следващия път, когато се запознаете с някого, за когото опиатите не са табу, не прибързвайте със заключенията, че този човек най-вероятно не е на вашето ниво, защото може да се окаже, че всъщност нивото на IQ е доста над вашето. 

Ранното лягане не е присъщо на интелигентните хора

Хората с висок интелект не обичат да си лягат рано. Те могат да бъдат характеризирани като нощни птици, тъй като за тях именно тъмната част от деня е по-плодотворна и подходяща за работа. Доказано е, че интелигентните хора заспиват най-малко 30 минути след останалите. Но това в никакъв случай не означава, че стават рано - те обичат да си поспиват до късно сутрин. 

Интелигентните хора обожават секса

Макар и тази новина да е малко шокираща, е доказано, че интелигентните хора залагат изключително много на секса. Те се стремят към него и според проучванията именно те са хората, които правят повече секс от останалите. Дори и на хоризонта да няма партньор, с когото могат да се разгорещят под завивките, хората с висок интелект знаят как да се справят със ситуацията. Те прибягват до употребата на интимни играчки, за да задоволят желанията си. Причината може да бъде обяснена лесно - доказано е, че съществува връзка между практикуването на интимни ласки и засилването на мозъчната дейност. А това означава, че хората с високо IQ се раздават в спалнята и постоянно мислят как да доставят удоволствие и на партньора.