Сряда, 6 Декември 2023
Късметлийски камък според рождения месец
3562

Късметлийски камък според рождения месец

Всички знаем, че има камъни, които сякаш магически ни преобразяват. Те ни носят късмет и знаем, че вместо да стискаме палци, можем да разчитаме на тях. Но не всеки камък ще ви донесе късмета, от който се нуждаете. Ние от AstroData.bg предлагаме на вниманието ви списък с най-подходящия късметлийски камък според месеца, в който сте родени. Гарантираме ви, че късметът ще се обърне на ваша страна.


Януари - Родените през месец януари трябва да заложат а гранат. Този камък се предлага в различни цветове, но най-разпространеният е червеният цвят, като по този начин камъкът прилича доущ на рубин. Късметлийският камък гранат спомага за правилното балансиране във всички аспекти - любов, приятелство, вяра. Гранатът наистина помага за намаляване на стреса. 

Февруари - Късметлийският камък на родените през февруари е аметистът. Той е широко разпространен. Красивите му и причудливи форми го правят идеалното украшение на всеки един тоалет. Лилавият му цвят благоприятства на характера, дарява собственика с търпение и разбиране на другите, вдъхва кураж и сила за вземане на трудни решения. 

Март - Аквамарин - този камък носи късмет на всички, които са родени през месец март. Неговата прилика с диамантите го превръща в предпочитани бижу от дамите. Но също така той има свойството да лекува заболявания, свързани със стомаха, черния дроб и сърцето. Освен това той се свързва с любовта и щастието. 

Април - Месец април се характеризира с диаманти. Този благороден камък е най-подходящ за родените през април. Той им носи кураж да се справят бързо и лесно във всякакви ситуации. Също така диамантът се свързва с голямата и вечна любов на своя притежател. 

Май - Родените през месец май трябва да се сдобият с изумруд. Би било добре да знаете, че той е бил предпочитан от много царски особи в миналото. Той оказва благоприятно влияние върху цялостния характер, тъй като ни дарява с мъдрост и търпение. Измурудът е камъкът, който подсилва плодовитостта. 
 
Юни - Ако месецът, през който сте родени, е юни, то тогава късметлийският ви камък е перлата. Те се създават от природата, което означава, че се свързват с чистотата. Друг късметлийски камък за месец юни е лунният. Той е известен главно с това, че носи късмет, а в миналото се е смятал за магически. 


Юли - Рубин - камъкът на любовта. Червеният му цвят е подходящ за родените през месец юли. Носенето му се отразява благоприятно върху здравето, засилва характера и дарява с мъдрост. Смята се, че той е един от най-красивите скъпоценни камъни и носи огромен късмет на родните през месец юли. 

Август - В случай, че сте родени през август, то тогава вашият късметлийски камък е перидотът. Открит е в Хавай и за образуването му са способствали вулканите. Перидотът защитава своя собственик и подобрява здравословното му състояние. Той се бори с депресивни състояния и вдъхва нови сили у притежателите си. 

Септември - Късметлийският камък на родените през месец септември е сапфирът. Това е камъкът на семейството, което означава, че той предпазва и собственика, и близките му от вреди. Сапфирът се свързва и със спокойствието, достойнството и проявата на вътрешна сила и мъдрост дори и в трудни моменти. 

Октомври - Красивите багри на опалите са подходящи за родените през октомври. Всеки един опал е уникален, тъй като багрите му се различават от останалите. Този камък предпазва притежателите от вреди и неприятности. Той спомага за укрепването на вярата и вдъхва увереност във всички действия и във вземането на решения. 

Ноември - Родените през месец ноември могат да заложат на топаз. Този камък наистина ще им донесе късмет. Освен това способства за интимните чувства на своя притежател, умствената сила също се пробужда. Топазът вдъхва енергия и сили, което спомага за постигането дори и на трудни цели. 

Декември - Месец декември се характеризира с тюркоаз. Успехът ви е в кърпа вързан при наличието на тюркоаз. Той успокоява нервите и ума, както и ви защитава от неприятности. Друг късметлийски камък за родените през декември е цирконият. Това е камъкът на пътешествениците и здравият сън. Той намалява болката при различни наранявания.