Понеделник, 4 Декември 2023
Какво научихме от провалените връзки
488

Какво научихме от провалените връзки

Краят и на тази връзка беше неизбежен, нали? Дълго време се опитвахте да се борите за нещо, което изобщо не е съществувало. Да, краят на поредната връзка не е никак лек, но трябва да погледнем и от положителната страна. 

Най-напред трябва да престанете да смятате, че просто сте си изгубили времето с неподходящия човек. Постоянно се лутате сред въпроси като "Защо не разбрах още в началото, че не е за мен?", "Как можах да повярвам, че тази връзка има някакво бъдеще?", "Защо се доверих?"

Истината е, че всички тези въпроси са правилни, но трябва да бъдат зададени по различен начин. Замислете се какво научихте от отношенията си с въпросния човек. Научихте ли нещо повече за себе си? Разбрахте ли как ще реагирате в ситуации, в които никога не сте вярвали, че ще попаднете? Установихте ли какви са качествата, които искате да притежава бъдещата половинка?

А ето и кои са най-важните уроци, на които ни учи краят на всяка една връзка.

Трябва да споделяте еднакви ценности
Навред витае всеобщата заблуда, че еднаквите интереси гарантират успешна връзка. Всъщност много по-важно е да има сходства в ценностите. Все пак именно от тях зависи мирогледът на човека до вас, те определят стремежите, амбициите и мечтите и знаете, че мислите ви летят в една и съща посока. 

Трябва да запазите себе си
Често срещано е един от партньорите във връзката да се промени, за да се превърне в точно копие на човека, за когото партньорът му винаги си е мечтал. Огромна грешка! Все пак половинката ви е избрала тогава, когато не сте играли ничия роля. Съхранете идентичността си и се гордейте с характера и ценностите, които сте си изградили сами. 

Трябва да искате да бъдете с този човек
В никакъв случай не започвайте връзка само заради страха от това да не се прибирате всяка вечер в празен апартамент. Тази стъпка със сигурност няма да ви помогне да се почувствате щастливи и излишно ще се натоварите, споделяйки времето си с неподходящ човек.

Трябва да се правят компромиси
Компромисите не са еднопосочна улица. И двамата партньори трябва понякога да полагат усилия, за да плава връзката в спокойни води. Ако компромисите се правят само от вас, не очаквайте, че усилията ви ще бъдат оценени и връзката ще върви в правилна посока.

Трябва да се стремите към общо щастие
Ако попитате половинката си как се вижда след 1 година и отговорът не включва вас, то тогава връзката наистина трябва да бъде прекъсната. Общите планове са важни за добруването ви. Ако партньорите се изключват взаимно от сметките за бъдещето, то тогава връзката им наистина няма шанс. Разбира се, това правило важи и в случаите, когато плановете са общи, но в представите само на единия партньор. 

Разберете какъв партньор искате и с кого ще се чувствате добре като самите себе си. Не робувайте на мнението на обществото - излизайте на срещи с различни хора, за да разберете кои качества, поведение и характер ви харесват. Не се колебайте да кажете "Не", когато знаете, че нямате бъдеще с даден човек, а след време любовта сама ще почука на вратата ви.