Понеделник, 4 Декември 2023
Как да съхраним младостта
592

Как да съхраним младостта

Forever young... Всички искаме да бъдем млади, но учените все още не са открили решение на този проблем. И въпреки че остаряването е част от живота, има някои трикове, с които можем да забавим процеса и да изглеждаме доста по-млади.


Слънцето
През лятото всички обичаме да прекарваме повече време навън. Но слънчевите лъчи играят основна роля в състаряването на кожата. Ето защо трябва да бъдете внимателни, да се излагате на слънце умерено и винаги с подходящия слънцезащитен фактор. Избягвайте да стоите на слънцето от 12 до 4, тъй като именно тогава лъчите са най-силни и опасни.

Вредните навици
Алкохолът и цигарите влияят на вида на кожата. Да, те влияят и на цялото ни тяло и тъкмо поради тази причина употребата им трябва да бъде прекратена. Ако все пак ви е трудно да се откажете от тези навици, то тогава съветът ни е поне да се опитате да ги намалите. Опитайте да си наложите "график за пушене" - изберете точен брой цигари, които да изпушите през деня и се придържайте към него. След това постепенно намалявайте бройката. Уверяваме ви, че състоянието на кожата ви, а и цялостният ви тонус, значително ще се подобрят. 

Правилна грижа за лицето
Грижата за лицето не се изчерпва само с нанасянето на крем сутрин. Изберете подходяща грижа за вашата кожа и през нощта. Не пропускайте да миете лицето два пъти на ден - сутрин и вечер. Отново трябва да изберете подходящи продукти, които едновременно да почистват лицето от всички замърсявания и мъртви клетки, но също така и да го щадят, като не отнемат от влагата в клетките. А за още по-добро почистване ви съветваме да изберете специална електрическа четка, която едновременно масажира и почиства порите в дълбочина. Разбира се, не бива да пропускате и маските за лице. Според типа на вашата кожа и сезона изберете маска, която да озари лицето, да го почисти и хидратира.


Сън
Сънят помага на кожата да се възстанови. Знаете, че когато спите достатъчно, се чувствате свежи и бодри. Същото правило важи и за вашата кожа, която има достатъчно време, за да отпочине и възобнови през нощта.

Без пръсти по лицето
Може би по време на работния ден неусетно се подпирате, докато работите на компютъра. Опитайте се да се отучите от този навик, тъй като всички тези докосвания с пръсти по лицето, когато те не са почистени, води до появата както на акне, така и на състаряване на кожата и появата на бръчки. 

Шия, рамене, ръце
Често ги пренебрегваме, но те също могат да издадат възрастта. Хидратацията и използването на правилния продукти важи и за тях. За шията можеш да използваш същия крем, който нанасяш и на лицето., докато за ръцете е необходим специален. Що се касае до раменете и ръцете - трябва да използваш мека памучна кърпа след всеки душ.