Понеделник, 4 Декември 2023
Как да разберем колко ни обича котката
1040

Как да разберем колко ни обича котката

Има един лаф, който гласи следното: Кучетото те гледа с покорство, котката те гледа с презрение, само прасето те гледа като равен. Доста от собствениците на котки биха се съгласили с тази фраза характеризираща котките. Понякога някои котки не мъркат и техните стопани трудно разбират, дали са обичани от своите писани. Ето по кои други признаци можем да установим безрезервната любов на нашите пухкави домашни любимци според експерта от организацията "Син кръст Клеър Сталард", пише дир.бг.

1. Директен визуален контакт

Котките не обичат да ги гледат право в очите, защото по този начин се чувстват застрашени от своите врагове. Поради тази причина те избягват да се взират дори в погледа на своите стопани.

Започне ли писаната да търси вашите очи за "мек контакт", това е признак на висше благоволение. И ако леко премигне, докато ви фиксира лицето, това означава, че ви обича и сте спечелили завинаги нейното доверие.

2.Нежно подбутване с глава и бузи

Когато котката нежно ви подбутне с протегната глава и търка бузи, това е индикация, че ви приема като много близко същество. Писаните имат специални жлези на бузите и когато ги търкат със себеподобните, изразяват обич и близък контакт. Така те по-лесно се сближават в групата, придобивайки общо ухание с помощта на жлезите си. Ако това се случи с хората, те трябва да се радват, че са били възприети като членове на клана. На котешки език това означава истинска любов.

3.Масажиране с редуващи се лапички

Когато писаната ви легне в скута и започне да ви масажира с редуващи се предни лапички, това означава, че връзката ви е много силна. Някои оприличават това специфично котешко поведение с месене на тесто. Но тази аналогия не трябва да ни заблуждава. С подобни действия малките котенца стимулират майчината гръд, когато бозаят. И вие отново сте в десетката на котешката любов, защото ви имат за близък родител.

4.Близане с език

Когато котката ви близне с език по лицето или ухото, това поведение отначало може да ви изненада. Но то също е добър признак и поради тази причина не трябва да отхвърляте подобен жест. По този начин мъркащото царство изразява обичта си. Котките често ближат с език рожбите си или членове на групата. Така те заздравяват връзките помежду си и си създават "групово ухание". Ако станете и вие част от него, значи сте обичани.

5.Получаване на подаръци

Често нашите четириноги любимци, за да ни се харесат, ни правят подаръци. Когато ни поднесат играчка, това е добре. А когато ни дарят с умряла мишка върху възглавницата, те го правят от добро сърце, като знак на привързаност. Гордите котки никога не правят подаръци на случайни хора!

В природата писаните често носят плячката на своите малки, за да ги учат как да ловуват. Те сигурно си мислят, че и хората не са много надарени в това начинание и все отнякъде трябва да се започне!

6. Спането във вашето легло

В природата котките се чувстват уязвими, когато спят. Поради тази причина те си търсят уединени и потайни места. Ако вашата писана реши да си подремне в скута ви, или да се увие на възглавницата до главата ви, значи ви има пълно доверие, предава БТА. Тя се чувства сигурна в дома ви.