×

You have successfully registered. Visit your email to activate your account.

×

Не е открит потребител с този емейл.

На посочения от вас емейл е изпратен линк с който можете да смените паролата си.

Регистрирали сте се с Facebook.

Регистрацията Ви не е завършена. На емейла е изпратен линк с който да активирате профила си.

×
или
×
или
Петък, 25 Май 2018

Хапче вместо упражнения

Със сигурност всички който водят заседнал начин на живот ще оценят тази новина. Дръзки изследователи от Института по молекулярна медицина в Хюстън, САЩ, работят върху разработването на хапче, което успешно постига ефектите от упражненията, съобщава сайтът MyFoxHouston.com.

Всъщност "тренировъчното хапче" е предназначено за хора, приковани към инвалидни колички, за които е физически невъзможно да се упражняват, а не за мързеливци, отказващи да тренират. За целите на изследването специалистите тествали продукта върху мишки. Принципът на действие на хапчето е да заблуждава мускулите, че се упражняват.

Изследователите установили, че гризачите, които приемали хапчето, тичат с 50 процента повече и на по-дълги разстояния от събратята им, които получавали плацебо.

"Благодарение на хапчето мишките, водещи заседнал начин на живот, се превръщат в маратонци", обясняват авторите на проучването.

Лошата новина за хората, които не могат да се упражняват е, че ще минат най-малко 10 години, преди хапчето да бъде одобрено и пуснато на пазара.

AstroData PREMIUM


Здравейте приятели! Активирайте вашият личен AstroData Premium акаунт и станете част от клуб "AstroData". Всеки член на клуб "AstroData" се възползва от това да чете спокойно всички хороскопи и статии в сайта, без никакви досадни изкачащи реклами, прозорци или други разсейващи фактори.

НИКАКВИ РЕКЛАМИ! САМО ТЕКСТ! БЕЗ POP-UPS! БЕЗ POP-UNDERS!

(само за потребители на мобилни устройства)

АКТИВИРАЙ ASTRODATA PREMIUM