Понеделник, 4 Декември 2023
Ето защо мъжете не разбират жените
775

Ето защо мъжете не разбират жените

Снимка: shutterstock

Различните планети, от които са мъжете и жените, често стават причина за неразбирателства, а и за скандали. Разликите във възприятията и в начина на мислене на двата пола изглежда няма как да бъдат избегнати. Но все пак съществуват някои просто уроци, които могат господата могат да научат, за да бъде животът им с половинката много по-приятен и спокоен. 

Приказките за бившата са излишни

Защо мъжете често споменават предишни приятелки? Добре, може и да не е често, но при всеки намек за тях, настроението ни бързо се скапва. Единственото решение в този случай е просто мъжете да не говорят за бившата си. А ако го направят, то трябва да бъде само и единствено, ако изрично сме ги попитали.

Разглеждането на чужди сватбени снимки не е намек

Всеки мъж настръхва, когато види, че приятелката му се е отдала на разглеждането на сватбени снимки, били от сватбата на познати или просто рокли в някой сайт. Не, това не означава, че притискаме господата към стената, давайки им ясен сигнал, че е време за падане на колене. Просто искаме да разгледаме красиви снимки и нищо повече.

Красивият ни тоалет не винаги е с цел да впечатлим някого

Когато мъжът види, че приятелката му е положила усилия, за да изглежда добре - от косата и грима до тоалета, той веднага смята, че тя иска да му покаже колко е красива или просто иска да привлече внимание на друг мъж. Отново погрешна мисъл. Причината дамите да искат да изглеждат зашеметяващо се крие в желанието им да бъдат одобрени от всички, а не от някой конкретен господин. 

Изборът на храна е труден процес

Много господа потропват нервно по масата, докато чакат половинката да си избере някое ястие от менюта в ресторанта. Но защо това трябва да бъде причина за нервничене и хвърляне на неразбиращи погледи? Всяка жена държи на храната и тук нямаме предвид, че тя иска винаги да избере гозба с минимално количество калории. За жените е трудно да се спрат на конкретно ястие, тъй като искат едновременно да се нахранят, но и да подберат точно това, което им се хапва в момента. 

Обсъждането на връзката с приятелки ни разтоварва

Със сигурност господата нямат желание да обсъждат взаимоотношенията с половинката си всеки ден. Ето защо дамите се уповават на верните приятелки, които винаги са готови да изслушат и да дадат съвет. По този начин напрежението от някой минал скандал значително намалява и жените си отдъхват, без да натоварват мъжа до себе си. 

Подобряването на настроението ни често зависи от вас

Когато жената е ядосана, тя със сигурност има нужда половинката й да я изслуша или да направи усилие да подобри настроението. Разбира се, има значение каква е причината за унинието. Но каквато и да е тя, в този момент нямаме нужда от шеги, защото те само ще засилят неприятното чувство.