Неделя, 26 Май 2024
Доказано! Само мъжете се влюбват от пръв поглед
708

Доказано! Само мъжете се влюбват от пръв поглед

Ако трябва да бъдем честни, почти всички ние сме склонни да твърдим, че повечето хора свързват жените с представи като романтика, нежни душевни чувства и така познатото за всички ни влюбване от пръв поглед. Оказва се обаче, че нещата не седят точно така, както всички си представят. Оказва се, че любовта от пръв поглед е типична за мъжете, а не за представителките на нежния пол. Според ново изследване на холандски изследователи от Амстердам господата могат да паднат в мрежите на любовта буквално за стотни от секундата. Звучи ли ви познато, господа?

Това явление си има обяснение и то е свързано с генетичното развитие на човечеството. Мъжете са „програмирани” да вземат решения за партньорката, която ще е подходяща за тях, в съвсем кратки срокове. А жените от друга страна се нуждаят от доста повече време. Или с други думи – трябва да бъдат ухажвани!

Склонността на господата да се влюбват от пръв поглед е била потвърдена и от специално проучване сред група доброволци. Мозъците им били сканирани и от резултатите станало ясно, че на мъжете не им трябва много, много да мислят, за да решат с кого искат да имат сериозна връзка.

Е, това разби на пух и прах представите ни, че на представителите на силния пол им трябва доста време, за да се обвържат. Явно не трябва да ги чакаме да станат готови. Явно щом не влизат във връзка, просто не гледат на жената до себе си сериозно.