Четвъртък, 9 Април 2020
Дневният сън два пъти седмично намалява почти два пъти риска от сърдечен пристъп
215

Дневният сън два пъти седмично намалява почти два пъти риска от сърдечен пристъп

Дневният сън поне два пъти седмично, може значително да намали до почти два пъти опасността от това да се стигне до сърдечен пристъп. До този важен извод са стигнали кардиолози от университетската клиника в Лозана, Швейцария, след продължил пет години експеримент, пише БТА, цитирайки "Лента". Специалистите обръщат внимание на връзката между честотата и продължителността на дневния сън.

При участниците в експеримента, които спели всеки следобед, рискът от сърдечен пристъп не намалявал, а дори се увеличавал. Той обаче спадал с 48 на сто при хората, които подремвали два пъти седмично през деня. Продължителността на съня при тях нямала решаващо значение. В експеримента участвали над 3400 души на възраст от 35 г. до 75 г.

Вдъхновена от Аюрведа, фармацевтичните серии на Himalaya и Charak Pharma имат редица здравословни предназначения. Цялостната гама за профилактика подобрява имунитета и се грижи за доброто здраве на хората. Всички билкови хранителни добавки са подложени на  дългогодишни (8-10 години) изследвания, клинични изпитания и тестове за токсичност, за да се подсигури тяхната безопасност и ефикасност. 

Годишен хороскоп за 2020-та година