Четвъртък, 23 Септември 2021
Да си направим балсам за устни у дома
396

Да си направим балсам за устни у дома

Колко често посягате към балсама за устни? Без съмнение разполагате с поне няколко вида, които са някъде в дамската чанта, както и с няколко, които стоят на нощното шкафче в спалнята. Обръщали ли сте внимание на състава на балсамите за устни? В случай, че не сте, то тогава съветът ни е да го направите, тъй като интересен факт е, че голяма част от тях съдържат съставка, която води до изсушаването на устните. Ето защо най-доброто решение е да се доверим на био балсами за устни, но се оказва, че цените им са доста високи. 

Ето защо днес ще разкрием тайната на домашно приготвения балсам за устни. Можете да бъдете сигурни, че той е изцяло натурален, тъй като вие го приготвяте. Направата на балсам за устни в домашни условия е наистина лесна задача, която не изисква много време и никакви усилия. 

Необходими са:
един грам студенопресовано какаово масло
един брой празна гилза за червило
един грам пречистен пчелен восък
два грама студенопресован зехтин
един грам пигмент мика с избрания цвят
два грама масло от жожоба


За направата на самия балсам трябва да измерите внимателно всяка една съставка, за да получите желаната консистенция. Най-напред вземете двата вида масла и пчелния восък. Изсипете ги в съд, който издържа на топлинна обработка. Разтапят се на водна баня. След разтапянето им добавете и пигмента мика. Веднага след това махнете съда от котлона и го оставете да изстине. Една минута е достатъчна. След това разбъркайте сместа. Следва и пренасянето на пигмента, восъка и маслата в празната гилза за червило (тя трябва задължително да бъде внимателно почистена и подсушена предварително). Изчакате сместа да изстине и да се втвърди за около десет минути. Изцяло натуралният и приготвен в домашни условия от вас самите балсам за устни е готов, а благодарение на пигмента мика вече има балсам с цвят, който можете да използвате и вместо червило.

-=-
Включи се в най-голямата CRYPTO борса на планетата и ПЕЧЕЛИ от търговия с криптовалути!

РЕГИСТРИРАЙ СЕ БЕЗПЛАТНО
-=-

AstroData App
Свалете си нашето безплатно мобилно приложение от Google Play и четете всички хороскопи директно на вашия телефон.

ХОРОСКОПИ СПОРЕД ДАТАТА НА РАЖДАНЕ:
  • ЛЮБОВЕН ХОРОСКОП   
  • ЛИЧЕН ХОРОСКОП
  • ГОДИШЕН ХОРОСКОП
  • МЕСЕЧЕН ХОРОСКОП
  • БИЗНЕС ХОРОСКОП
  • ЗДРАВЕН ХОРОСКОП

  • Годишен хороскоп за 2020-та година