Петък, 1 Март 2024
Да обичаш на инат - достатъчно ли е
972

Да обичаш на инат - достатъчно ли е

Любовта ни дава криле и ни кара да гледаме на света през розови очила. Но дали всяка една любов завършва с щастлив край, или просто трябва да се примирам с мисълта, че просто не е било писано? Дали наистина любовта побеждава всичко? Нека поговорим за изпепеляващата, но и невъзможна любов, за която е най-трудно да приемем, че няма да се осъществи.

Любовта няма да изглади отношенията

Попадали ли сте във връзка, в която чувствате, че не можете да живеете без човека до вас, но в същото време усещате, че съвместното ви съжителство е невъзможно? Връзка, която е изпълнена със скандали, тръшвания на вратата, цупене, сдобряване и на следващия ден всичко започва отново?

В никакъв случай не бива да смятате, че силната ви любов е достатъчна, за да изглади отношенията с половинката. Ако скандалите започват от нищото, приключват пак там, а след това всичко се повтаря веднага, то тогава най-вероятно не сте с подходящия човек.
Този тип връзки обикновено са изпълнени с много страст, а и с много приятни моменти на сдобряване, но те не са достатъчни, за да скрепят отношенията ви. Трябва да приемете, че човекът до вас не е за вас, независимо колко силно свързани се чувствате с него. В подобно отношения любовта замъглява съзнанието, но е добре да вземете решението бързо, тъй като емоционалната руска рулетка, на която се подлагате с всеки нов скандал, ще ви изтощи.

Любовта не изисква жертви

Смятате, че трябва да се промените, за да бъдете с любимия човек? Да потъпчете принципите си, да промените мирогледа си, интересите си и целия си характер? Не! Любовта не означава промяна. Важно е човекът до вас да ви приеме каквито сте, без да се опитва да ви налага собственото си мнение и разсъждения.

Това правило важи и в случаите, когато половинката ви осезаемо доминира над вас и използва предимството си, за да подрони авторитета и достойнството си.

Замислете се дали наистина сте си представяли, че любовта ще боли толкова много? Дали тя наистина означава безкраен низ от компромиси, които трябва да бъдат направени само от ваша страна?

Любовта трябва да ви допълни и да ви даде увереност, че сте на правилния път. Тя не трябва да ви изпълва с непрестанни съмнения и да ви кара да се чувствате нещастни.

Любовта не винаги разпознава сродната ви душа

Това, че сте се влюбили в някого, не означава, че именно това е човекът, в когото ще разпознаете сродната си душа.
Причините за влюбване са напълно неизвестни, но не бива да смятате, че всяко едно ваше влюбване е сигурен знак, че сте намерили човекът, с когото искате да остареете.

Стрелите на Купидон може да се насочат към човек, който изобщо не отговаря на вашето търсене. Човек, който не споделя вашите въжделения, стремежи и принципи. Със сигурност не може да се нарече, че именно той е сродната ви душа, нали? А тази връзка е обречена на провал, без значение дали краят ще бъде скоро или ще прекарате няколко години, опитвайки се да убедите сами себе си, че сте попаднали на точния човек.

Любовта трябва да ви окрилява, да ви кара да се събуждате и да заспивате с усмивка. Но любовта зависи от вас самите. Когато сте доволни от себе си и усещате, че сте щастливи, макар и да нямате връзка, то тогава любовта ви ще бъде истинска.