Понеделник, 15 Юли 2024
Любовна съвместимост според зодията
156009

Любовна съвместимост според зодията

Искате ли да разберете каква е съвместимостта между двама души? Оставете на нас да изчислим това. Резултатът е индивидуален процент който се базира на специален алгоритъм между буквите от имената които въвеждате и техният уникален анализ в астрологията. Той може да Ви помогне да откриете сродна душа или просто да го ползвате за забавление. Не пропускайте да разберете, какво е подготвила Съдбата за вас в личен и интимен план. Прочетете още сега вашия личен любовен хороскоп според датата на раждане. Разберете тайните на зодиака още сега.

Въведете пълните имена на двама души във всяко едно от текстовите полета и натиснете бутона за да разберете процента на съвместимост между тях.

ВАЖНО : Имената трябва да бъдат въведени на КИРИЛИЦА

Един от най-лесните начини да проверите съвместимостта между двама души е да поставите планетите на единия около хороскопа на другия. От това може да разберете какво всеки един дава на другия от гледна точка на характер, възможност и хармония.

Слънцето
Където и да се намира вашето Слънце в картата на другия, вие ще се опитате да упражните собственото си его, понякога да контролирате този човек, понякога да подтикнете неговите амбиции, вместо вашите собствени. Разбира се и обратното е вярно. Когато Слънцето на някой друг попадне в ъглов дом от вашата карта, това обикновено показва привличане на едно или друго ниво.
Ако това е вашия 1-ви или 7-ми дом, привличането може да бъде физическо; когато е в 1-ви, освен това има и усещано за подобие, особено ако Слънцето е във вашия изгряваш знак. Когато 7-ми дом съдържа Слънцето на другия, законът за "привличане на противоположностите" започва да действа тъй като вие търсите качествата, присъщи за вашия 7-ми дом, когато Слънцето на другия е там, изглежда че по някакъв начин то изпълва вашите очаквания.

Ако Слънцето попада в 4-ти или 10-ти дом, често другият човек изглежда, че проявява родителско чувство или отношение. В 10-ти дом вашата кариера може да бъде повлияна. Когато Слънцето е в 5-ти (любов и деца) или 8-ми (секс), е очевидно какво привличане и сила може да има тук. Ако Слънцето на другия е в 6-ти дом, в зависимост от аспектите вие може добре да се сработите; във 2-ри дом, може да споделяте подобни ценности или тя/той да ви покаже начин да увеличите вашата възможност за печелене. Ако Слънцето на другия заема вашия 3-ти или 9-ти дом, разговорът и философията може да подтикват вашата връзка или да научите много един от друг или да проучвате заедно далечни хоризонти.

Очевидно Слънцето на някой във вашия 11-ти дом предполага разбирателство и приятелство помежду ви. Както винаги 12-ти дом дава лош нюанс - някои астролози предупреждават, че ако Слънцето на другия попадне във вашия 12-ти дом, той може да е вашият най-лош враг. Ние не сме съгласни с тази концепция, тъй като считаме, че трябва много да научите от този дом, а кой би могъл да ви научи по-добре за вашите скрити страхове от човек, който има нещо общо със знака ви тук?

Луната
Луната има много подобно значение в тези кръстосани позиции, но нещата са на по-чувствителна и емоционална основа и вие ще установите, че Луните на другите, попадаща в различните ви домове, действа на интуитивно и възприятийно ниво. Това действа, когато Луната на другия е на мястото на вашата или вашата е на мястото на неговата.

Когато Луната на другия е във вашия 1-ви дом, този човек възбужда вашите чувства и усещания почти без думи; в 6-ти дом може да са вашите физически чувства; в 9-ти дом да са вашите желания и стремежи. С Луна във 2-ри или 8-ми дом парите, сексът или ценностите са основни теми; в 3-ти дом комуникацията може да бъде само с поглед или жест; в 4-ти грижите стават важни; в 5-ти вие интуитивно знаете как да привлечете любовта на другия; в7-ми загрижеността ви един към друг може да изглежда естествена; в 10-ти работа с публика и въпросите на кариерата; в 11-ти социалните потребности, а в 12-ти непроявените копнежи – като че ли сте емоционално обвързани с другия в дома, в който попада неговата Луна.

Меркурий
Където и да попада Меркурий във вашата карта и двамата ще установите, че е най-лесно да контактувате: в 8-ми чрез секс, 4-ти чрез дълбоко-вкоренените нагласи относно дома и семейството, спомени от детството и носталгични чувства. Меркурий на летецът Чарлз Линдберг е в 6-ти дом в картата на Ан Мороу Линдберг. Те прекарали първите години от брака си, разглеждайки страната от въздуха, за да осигуряват информация за картографите. Всяко планетно взаимодействие при този метод на сравнение зависи естествено от знаците и аспектите в двете карти.

Ако Меркурий на другия променя Тао-квадратурата във вашата карта, превръщайки я в Голям кръст, това очевидно ще има по-голямо въздействие върху връзката, отколкото ако прави някои благоприятни аспекти. Вижте повече за това в урока за конфигурациите.

Венера
Където и да действа Венера на другия във вашия хороскоп, това почти винаги е област на хармония и разбиране. Дори отрицателните аспекти водят до чувства на топлота и любов към другия, но може да има лек нюанс на ревност или взаимно противопоставяне. Венера, голямата благодетелка, показва щастие и разбирателство по повечето въпроси, отнасящи се до самия дом.

Някой с Венера във вашия 6-ти дом с благоприятни аспекти ще се възхищава от начина ви на обличане и поведение. С неблагоприятни аспекти може да се изкушавате един друг и прекалено да се глезите. Ако това е 11-ти дом, вие най-вероятно имате еднакво отношение към приятелите и обществената активност; в 10-ти дом имате съгласие по въпросите за обществените ангажименти и поддържане на общественото положение. Венера в 5-ти или 7-ми дом е едно от най-хубавите разположения за двама души, защото ако аспектите не са много неблагоприятни, любовта разцъфтява и хармонията преобладава.

Марс
Там, където попада Марс на другия във вашата карта, е лесно да използвате тази енергия и както се очаква, физическото привличане е засилено, така че очевидно 1-ви, 5-ти, 7-ми и 8-ми дом са много благоприятни домове за тази планета. Но неговото действие ви дава възможност да облечете новия живот в старите ценности, когато е във 2-ри дом: да съживи комуникацията в 3-ти; да ви накара да цените дома в 4-ти: да ви подтикне към съвместен бизнес в 6-ти; да оживи философските дискусии в 9-ти; да подсили публичното признание и кариера в 10-ти; да даде живот на обществената дейност в 11-ти и да пробуди задремалите концепции в 12-ти. Доколко лесно или трудно се оказва това взаимодействие зависи, както вече сигурно сте разбрали, от аспектите към Марс във всяка от картите, знака, който планетата заема, и най-накрая, но не на последно място, колко старание полага всеки един, за да накара връзката да разцъфне.

Юпитер
Юпитер представлява принципа на експанзията, така че домът, където е разположен Юпитер на другия е мястото, където можете да очаквате потвърждение на вашите убеждения, подкрепа на вашите идеали и одобрение на вашите действия. Например, ако Юпитер е във вашия 10-ти дом, може да установите, че получавате гръб по отношение на вашите професионални цели, или ако е във вашия 5-ти този човек може да подкрепя вашите творчески стремежи. Ако Юпитер не е твърде неблагоприятно аспектиран, областта, която е под негово влияние, може да даде растеж и доста често благоденствие.

Елизабет Барет Браунинг и Робърт Браунинг имат Юпитер в опозиция и планетата попада в техните 1-ви и 7-ми домове, добавяйки взаимно развитие и разширяване на техните личности, както и на тяхната връзка.

Сатурн
Сатурн играе много важна роля в този вид астрологичен синтез. Той представя издръжливостта и макар че понякога неговото присъствие в тези кръстосани разположения изглежда предизвикателно и трудно, тази планета характеризира спойката, която държи партньорството в едно цяло. Сатурн на другия ще означава отговорност, традиция и издръжливост от гледна точка на домовете, където е поставен. Със Сатурн на другия във вашия 1-ви дом, вие може да установите, че държите по-сериозно на този човек или че той изпитва чувство на отговорност към вас; във вашия 9-ти може да проявите интерес към житейската философия на другия, а ако е във вашия 2-ри дом, може да получите изгода от неговия бюджет и боравене с пари или просто ще обръщате повече внимание на въпросите, свързани с парите.

Адолф Хитлер и Ева Браун имали квадратура между техните рождени позиции на Сатурн. Нейният бил в неговия 7-ми дом в съвпад с неговите Венера/Марс. От това, което сме чели, той бил очарован и трогнат от искрените чувства на тази млада дама и по общо мнение тя била единствената жена, към която той е имал сериозно отношение. Неговият Сатурн бил в 8-ми дом на Ева. Нямаме вътрешна информация за техния сексуален живот, но е известно, че Хитлер имал някои странни хрумвания. Очевидно, връзката изцяло трансформирала живота на Ева.

Уран
Тъй като това е планетата на "божественото недоволство”, в който и дом да попадне Уран на другия, това с мястото където сте мотивирани да проучите себе си и дори да се промените. В ъглови домове това се превръща в много личен въпрос и в зависимост от аспектите, вие може да се противопоставите на вибрацията, която чувствате, преди да отстъпите пред промените, необходими за да се придържате към партньора. Ако 2-ри или 8-ми дом са замесени, тази връзка може изцяло да промени вашата ценностна система или ако Уран е по оста З-ти/9-ти, вашата комуникация и философски възгледи може да се променят драматично.

Уран е планетата на свободата и независимостта и там, където докосва картата на другия, може да не се случи непременно нещо неочаквано, но възникват чувства на "Не ме притеснявай или аз ще се отдръпна"; "Правя това, което искам"; "Аз вървя според собствения си ритъм."

Нептун
Илюзията, която отразява Нептун, може да обърка и смути активността в дома, където попада. Ако вашият Нептун не е добре интегриран в собствената ви карта, действията на другия може да ви се сторят мъгляви и това не се изяснява, докато не го опознаете добре, така че да разберете начина, по който той действа във връзката. В по-позитивен аспект действието на Нептун може да донесе вдъхновение и просветление в дома, в който се намира. Когато установите това, вие най-вероятно ще идеализирате човека или делата на дома. Разположен в ъгловите домове, Нептун може да покаже съблазняване и чар, които създават обаяние между двамата, или да завоалира дейностите, свързани с дома. Както винаги знакът и аспектите определят начина, по който той действа.

Плутон
Символизмът на Плутон прилича много на този на Марс, само че е по-силен и фин. Действието на Марс е открито: действието на Плутон е прикрито. Там, където Плутон влияе във вашата карта, или обратното, вие може не винаги да искате да споделяте и често предпочитате да запазите функциите на тази област за себе си. Точно както отнема време да разберете разположенията на Нептун, така е и с Плутон. Позицията на Плутон на другия във вашата карта може да покаже ситуации, предизвикани по един подмолен начин, и действията на този дом може да се подсилят. За щастие повечето хора ще имат Плутон, както и Нептун, на същото място, където е и във вашата карта, в областта, в която вече сте си имали работа с тези планетни влияния, освен ако не сте привлечени от някой, който е от друго поколение.