Вторник, 16 Април 2024
Скорпион

Годишен хороскоп
2021

6078

Годишен хороскоп - Зодия Скорпион - 2021 година

Ако започвате 2021 година със съзнанието, че тя ще бъде различна, то прогнозите ви са напълно реалистични. Различна ще бъде по отношение на опита и възможностите ви, както и по отношение на нарасналото ви умение да се владеете, което само по себе си е вече победа. Правдиво ще осъзнаете икономическите тенденции у нас и в света, което в голяма степен ще направлява целите и действията ви. Звездите ще ви дадат шанс да печелите от идеите си, стига да сте инициативни и да не се затваряте в себе си. Нещо повече, през годината ще постигате успехи и привличате вниманието върху себе си, без това да ви струва неимоверни усилия, но само ако го искате. Всичко ще бъде по силите ви, и ще е престъпление спрямо вас самите, ако допускате изпадането ви в нервни кризи и крайности на духа.

  Естествено, без катаклизми, ще усетите необходимост да се нагаждате към промените и ритъма на света през 2021 година, което на практика означава да учите много, и не само в академичен, но и в житейски план, задълбочавайки търсенията си и в духовната сфера. Това ще ви направи по-устойчиви на бурите и помогне да се приспособите към изискванията на новото време. Разумни и практични сте, за това обратното е немислимо за вас.

  За много от вас 2021 година ще бъде година на възходи и спадове. Ще имате хубави мигове през първото тримесечие и не толкова през второто. Всичко е преодолимо, ако намерите баланса в натоварването и емоциите си, като контролирате действията си и не стигате до крайности в нищо. През януари работете за финансовата си стабилизация, стартирайте нови проекти и не отказвайте професионални ангажименти. През февруари отложете новите начинания, като се съсредоточите върху текущите и изостанали задачи, и обърнете повече внимание на здравето и на близките си. Изострената ви чувствителност ще се отрази на отношенията ви с партньора и това може да повлияе негативно на връзката ви. Има какво да направите, ако желаете да я запазите, като по-добре контролирате ревността и собственическото ви чувство за принадлежност. Запомнете, никой не ви принадлежи, както и вие не принадлежите на никого, и ако сте убедени в обратното, то със сигурност вървите към гибел. През март бъдете по-концентрирани върху целите си и не се разпилявайте в много посоки, за да си спестите провали. През април и май ще дадете простор на новите си концепции и виждания за бизнеса си, и в тази връзка ще обсъждате идеите си с по-широк кръг от хора. Практично ще търсите нови познанства и ще създавате полезни контакти, но не разкривайте до край намеренията си, за да не ви изпреварят в реализацията им. Ето един от случаите, в които мнителността може да ви бъде от полза. Юли отново е труден месец, което за някои от вас може да се прояви в тотална промяна на планове и посока. Силни сте, имате цели и ще ги следвате, а убедеността ви, че сте прави ви помага да вървите напред, независимо от препятствията, които се налага да преодолявате. Често ще се налага да помагате и на другите, заради което умората ви ще е постоянен ваш спътник. Давайте си сметка за цената, която плащате; колкото и пари да печелите, здравето е безценно. В края на лятото устремът ви повече няма да среща препятствия и целенасочено ще вървите към своя професионален връх. През зимните месеци си налагайте по-умерено темпо, за да не изтощите до край организма си и това да ви откъсне за дълго от работното място. И още, не бъдете прекалено критични към колегите си при реализация на общите ви задачи, особено през ноември и декември. Би следвало вече да сте наясно, че истината има различни проявления, чиито нюанси правят живота ни по-колоритен. Около вас винаги ще има хора, които ще играят важна роля в живота ви, независимо от отношението ви към тях. Едни ще ви помогнат да използвате времето си по-ефективно, а други ще подсилят усещането ви за сигурност, за това им дайте шанс и не бъдете толкова категорични в оценките си.

  По отношение на работната ви заетост през 2021 година е сигурно, че такава ще има , но е препоръчително е през първите три месеца на годината да не рискувате в нищо, независимо от стабилността на позицията и финансите ви. Задълбочено обмисляйте начинанията си, защото грешната ви преценка може да се отрази фатално на бизнеса и парите ви, особено през периода 12 март – 3 април, в резултат на което да претърпите финансови загуби, а са възможни и уволнения. Не бързайте да давате отговор, ако ви правят предложение, проучвайте възможностите и си оставете вратичка за евентуален изход, ако нещата не се развиват според предвижданията ви. Няма да ви липсва желание за промяна, особено през април и май, което означава смяна на едно работно място с друго. До 3 април не предприемайте промени, за да не последват разочарования. Смяна на местожителството също не е препоръчителна, няма да ви донесе очакваните подобрения.  Каквито и да са развитията в професионалната ви кариера, няма съмнение, ще съумеете да запазите духа и мотивацията си, както и да защитите интересите си. Макар и с трудности, но ще намирате правилния път, както и до сега, и това ще ви дава сили да продължавате. Със самодисциплина и концентрация нещата при вас са постижими, и добре го знаете.

  Подходящо време за сключване на договори за работа е през март, май и септември. Първата половина на юли е подходящ за пътувания, може задгранични и по бизнес –дела. През януари и октомври не влагайте пари в инвестиции и не давайте на заем, има вероятност да ги загубите. През ноември бъдете не само делови, но и дипломатични, за да избегнете фатално обвързване, а и да запазите позициите си, както и да ги разширите в желаната от вас сфера. Съчетавайте предпазливост и находчивост, бъдете пестеливи на думи, обещания и средства. Успеете ли през този период, считайте, че сте осигурили поле за изява на възможностите си до края на годината, че и за следващата.

  Изводите са ясни, бъдете смели и опитвайте, за да печелите повече, но в същото време се научете да се задоволявате с това, което имате и не се надценявайте, преследвайки неосъществими цели. Ако добре осъзнаете казаното, ще бъдете по-щадящи към себе си и здравето си, защото през годината в стремежа ви да увеличавате доходите си, често ще изпадате в нервно и физическо изтощение. Нужно е да намерите баланса между работа и почивка, между желания и възможности. Не прекалявайте в нищо, и най-малко с емоциите си, като си дадете сметка, че с невъзможността си да ги контролирате вредите не само на себе си, но и на обкръжението си, и най-вече на близките си. Душевните травми се лекуват най-дълго и трудно, а ако се проявят у децата ви, повярвайте, животът ви никак няма да е добър. Февруари, юни и юли са критични в това отношение, бъдете внимателни и не злоупотребявайте с алкохола. През студените дни са възможни простуди и вирусни инфекции, а алергиите по-често ще ви напомнят за себе си, наред със ставни и други възпаления. Съзнателно потискайте проявите си на нетърпение и загуба на самоконтрол, и не допускайте напрежението ви да ескалира. Избягвайте далечните пътувания. Повишената ви чувствителност често ще ви прави трудни за съжителство, за това си наложете да гледате на живота по-ведро. Спортувайте и търсете компанията на приятните за вас хора, сред които можете да се отпуснете и забавлявате

  Намирайки баланс между личния си и професионален живот, ще живеете и работите в хармония със себе си и своите близки. Ако дадете предимство на едното, за сметка на другото, няма да бъдете щастливи! Загърбвайки семейството и близките си, ще ви бъде трудно и не бихте постигнали нищо съществено в живота си. Несемейните ще се вълнуват от материалната страна на връзката си, за това и възможността да сключат изгоден брак ще ги привлича неудържимо. За съжаление не е това начина да постигнете щастието си, но ако такъв е избора ви, поне не го правете през февруари или юли. Удачно време за създаване на семейство по любов е през март, май, август и ноември. Както и до сега родители и деца ще разчитат на подкрепата ви, и не само финансова, за това по-често изразявайте вниманието и обичта си към тях. Придавайте значение на дребните неща, радвайте се на милите жестове, спазвайте традициите и не престъпвайте приетите норми, за да живеете в хармония със себе си и света около вас през цялата 2021 година. Разберете още сега какво е подготвила съдбата за вас в личен и любовен план. Не пропускайте да прочетете вашият личен хороскоп според датата на раждане за 2021 година, или вашият личен любовен хороскоп според датата на раждане за 2021 година. Разкрийте тайните на зодиака още сега и винаги бъдете една крачка пред всички останали. Успех!