Вторник, 6 Декември 2022
Риби

Годишен хороскоп
2016

50872

Годишен хороскоп - Зодия Риби - 2016 година

Много успешен период за работа, свързана с недвижими имоти, строителство или производство. В тези сфери ще постигнете резултати, които ще ви донесат не само удовлетворение, но и солидни материални придобивки. Пред вас ще се отвори възможност да купите изгодно имот или да направите ремонт вкъщи. Изминалата година беше за вас време за изпитание и приключване на много неща. През 2016 година ще имате по-голяма свобода в мислите и действията си, ще можете да контролирате по-добре съдбата си. Разберете още сега, какво е подготвила Съдбата за вас в личен план. Не се колебайте да прочетете вашия годишен хороскоп според датата на раждане за 2017-та година. Разкрийте тайните на зодиака и бъдете винаги една крачка пред останалите!

Годината ще ви дава шанс да развихрите всички свои възможности и умения, да се захванете с мащабни неща, да прокарате своите идеи и желания, да мислите и действате с хъс, да печелите и да се радвате на живота. Внимавайте обаче точно какво и кога правите, с кого и за какво говорите. Имате невероятната дарба да правите "от мухата - слон" и по този начин, усложнявайки и най-простите и дребни неща, ще можете да претърпите провал и разочарование и при най-добрите условия. Вие често ще се захващате едновременно с много неща. Защо е нужно обаче да си създавате такава бъркотия? Нали покрай вас страдат и вашите близки и приятели, които ви обичат. Така, без да си давате сметка за делата, може да отблъснете любимия човек. Нужно ли е чак след това да се замисляте?

Склонността да изчаквате този път няма да ви помага. Въпреки дълбоката си интуиция ще правите грешки поради излишна импулсивност. В първите дни на юни действайте енергично и не щадете онези, за които сте се убедили, че "не са с вас". Дори не подозирате колко още неща са скрили от вас.

Ако сте несемейни, то през тази година можете да очаквате дългосрочно обвързване и дори сключване на брак. Ако сте вече семейни - то може семейството ви да се увеличи. Акцентът ще падне върху промяната, пътешествията, срещите с хората и различните житейски успехи.

През годината важна роля за вас ще оказват хора, родени под знаците Овен, Телец, Везни или Скорпион. Март и декември ще са месеците с най-голямо значение за вас. През януари или февруари ще се поглезите (или пък някой друг ще ви поглези) с предмети на изкуството или други луксозни подаръци. Възможна е промяна във вашия дом, в обзавеждането, интериора, смяна на жилището или местоживеенето. През тази година сигурно ще решите отдавнашен правен спор, сега сигурно ще попаднете на по-добър консултант или адвокат. Може да ви струва повече, но ще си заслужава.

От време на време хвърляйте и по един поглед назад, оглеждайте се какво става или какво оставяте зад себе си. При това няма да останете недоволни или разочаровани. Тревогите ви ще са малки и затова ще напредвате с бързи темпове, ефективно и много дипломатично. Ще успеете да влезете под кожата на важни хора, от чието познанство ще можете да натрупате дивиденти. Отделете повече време за това, което ви интересува истински. През цялата година ще чувствате, че държите нещата в своите ръце, че всичко е под контрол, че не може нищо да ви изненада, ще се учите от пропуските и грешките си и ще се забавлявате добре.

Здраве

Няма да имате основателна причина да се оплаквате в това отношение през по-голямата част от 2016 година. Не че няма да се разболявате, но като цяло нещата ще минават бързо, а дори и хронично болните няма да имат сериозни пристъпи и проблеми. Всичко сякаш ще бъде под контрол.

Ще бъдете надарени с физическа енергия, стръв към предизвикателствата и склонност да се претоварвате. Затова най­честите проблеми може би ще бъдат на нервна почва, дължащи се на стрес и умора. Научете се да удряте по-често спирачките и да не прекалявате толкова много. Ако продължите да сдържате гнева си, ще се чудите защо често имате главоболие и пристъпи на световъртеж. Търсете отдушник на емоциите си във фитнес залата или пък в градината на село. Добре би било да се занимавате с бойни изкуства, тенис, федербал, бокс - въобще навсякъде, където можете да удряте нещо силно. Ще харесвате занимания, където има предизвикателства и опасности.

През първите три месеца на годината обърнете внимание на краката си и избягвайте всичко, което може да възпрепятства притока на кръв до тях - прекалено стегнати обувки или боти, стегнати чорапи. Не стойте на прекалено горещо място, не се завивайте нощем свръх дебело.

През периода от април до средата на юни на 2016 г. ще бъдете изложени на риск от мигрена или главоболие, възможни са проблеми с очите или черния дроб. Не се преуморявайте, почивайте, подсилвайте организма си с витамини и минерали. Много добър оздравителен ефект може да окаже възможността поне за петнадесет минути да стиснете очи след обед всеки работен ден. Направете едноседмична почивка преди лятото, през ав­густ и към ноември.

След септември и в дните до края на годината ще имате по-­добро самочувствие и ще проявявате подчертан интерес към въпросите, свързани със здравето. Сигурно ще си набележите много цели и ще се стремите да ги изпълните. По-добре планирайте по-малко неща, но определено ги направете. Бихте могли да опитате промяна в посока хранене и здравословен начин на живот. Тогава Сатурн ще повлияе най-добре върху издръжливостта и волята ви и ще имате шансове за положителна промяна. Ето една възможна начална база, на която да стъпите.

Движете се достатъчно. Умерено бързо ходене пеша по половин час най-малко три пъти седмично и/или подходящи гимнастически упражнения, физическа работа на открито, туризъм, различни видове спорт, ще помогнат да подобрите своята работоспособност; да укрепите организма си; да не позволявате вашите килограми да нараства значително; да поддържате вашето оптимално тегло. Благодарение на движението тенът ви ще стане по-чист и жизнен, пропорциите ви ще се подобрят, ще имате енергия за всичко, по-безболезнено ще преживявате стресовите ситуации, няма да се нахвърляте върху храната, за да се утешите в критични моменти.

Спортувайте поне три пъти седмично за по 30 минути и ще се чувствате чудесно, понеже при физически усилия мозъкът произвежда ендорфини, наречени хормони на щастието. Основен принцип, който трябва да спазвате, е постепенност. При наличие на заболявания, предварително се консултирайте с лекар за състоянието си и за най-подходяща за вас двигателна програма. При провеждане на диета се препоръчва да се коригират погрешните хранителни привички; рязката загуба на килограми да не бъде основна цел на редуциращата диета; продължителните редуциращи диети предизвикват недостиг на важни хранителни съставки; не бива периоди на значителни ограничения да се редуват с периоди на прехранване; добре е да не се консумира алкохол;

Вталявайте се бавно и постепенно, като занижите само с 500 калории нормалната дневна доза. Този начин на отслабване е най-малко стресиращ за тялото, не позволява на мускулите да отслабнат вместо мастните натрупвания, лесен е за следване и предпазва от инцидентни преяждания. Нека последното ви хранене за деня да бъде в 18 часа и даже по-рано.

Ако вкъщи имате вана, то най-добрата релаксираща и отпускаща вана за вас е тази, в която използвате равни количества от билките риган, жълт кантарион, звъниче, глухарчето, белият оман, исландският лишей, гинко билобата и морските водорасли. Винаги, когато се чувствате подтиснати и в лошо настроение, потопете се в тази вана и ще почувствате прилива на сили и енергия.

Работа

През първата половина на годината сигурно ще проявите голям ентусиазъм по отношение на работата и ще постигнете добри резултати, трудът ви определено ще се окаже ефективен и оценен. Внимавайте да не бъдете прекалено резки, взискателни и претенциозни към колегите си, не допускайте проблеми на работното място поради несходство на характерите.

Около и сред юни ще навлезете в ключов за професионалното ви развитие период. Резултатите ще зависят основно от вас самите. Обмисляйте нещата винаги хладнокръвно, а се старайте да ги изпълнявате с жар, подготвяйте проектите внимателно, а ентусиазма и желанието оставете за изпълнението им.

Ще имате нужда от работа, която да почива на здрава основа. През 2016 година ще ви интересуват дългосрочните печалби. Не ви съветваме обаче и сега да изберете само една посока и да я преследвате, пък каквото ще да става. Бъдете по-гъвкави, мислете повече, анализирайте променящата се обстановка и при нужда - променете и вие предварителните си планове. Не е нито срамно, нито грешно. Срамно ще стане, ако въпреки промените край вас, не съумеете да промените плановете си и се стигне до загуба.

Знаем, че не обичате внезапните промени, затова ще е добре да търсите такава работа, която да ви дава сигурност и възможност за растеж в кариерата.

Успехи ще имате, ако се занимавате с търговия, ако провеждате търгове и наддавания, в банковото дело, недвижимите имоти, земеделие, животновъдство, архитектура, строителство, предприемачество, инженерните науки, в областта на хранене­то, хранителните технологии и контрол, модата, бижутерството, парфюмерията или музикалната индустрия.

Ако сте шеф, то ще имате контрол над всичко. Определено ще бъдете стабилни и мъдри. Някои от вашите подчинени ще ви наричат доброжелателни тирани или диктатори.

Винаги ще имате последната дума в деловите проблеми, ще вземате добре обмислени решения и рядко ще променяте мнението си. И точно тук сигурно ще бъде основаната ви грешка през годината - при нужда, направете така, че да смените вече определена своя позиция. Ще бъдете уравновесени, взискателни и високо ще цените лоялността.

Ако сте служители или работници към някоя фирма - ще бъдете бавни в изпълнението на задачите, но пък ще работите задълбочено и стабилно. Ще успеете да понасяте изпитания и да излизате победители в битките и съревнованията с колегите.

Ще предпочитате да виждате резултата от труда си, вместо много-много да умувате. Трудно бихте взели решение през тази година да смените работата си, дори не ви го и препоръчвам, защото рискувате да останете без препитание за дълъг период от време.

Пари

Като цяло финансовото ви положение няма да е толкова лошо, колкото ще се опитвате да го изкарате пред приятелите си. Но все пак си заслужава да сте внимателни, особено в неразумните покупки. Дори и за дребните неща, които се налага да купувате, си направете списък и се придържайте към него, когато влезете в магазина. Не се подлъгвайте на различните рекламни трикове, не си купувайте неща, които не ви трябват. Спрете с хвърлянето на пари на вятъра, без да мислите за бъдещето. През тази година се научете на пестеливост и запазете това, което имате. Направете вложения в банки, разгледайте предложенията за инвестиции на борсите, можете да купите държавни ценни книжа или пък да вложете средства в екзотични валути - например китайска валута. За да сте богати, непременно се научете да сте пестеливи. Казвам пестеливи, а не стиснати, нали правите разлика между двете смислови значения? През втората половина на годината можете да помислите за допълнителни доходи, може да се хванете на втора работа. Внимавайте, нека всичко да е законно, дано да не се налага да имате проблеми с полицейски или данъчни органи.

През третото тримесечие сигурно ще направите сделки с имоти, можете да получите наследство. Не давайте пари на заем. Най-добрите периоди, в които да поискате пари на заем или да теглите самите вие кредити са 23 март - 2 април, 11 юни­ 23 юли, 9 септември - 18 октомври. Бъдете внимателни какви лихви ще плащате, направете си правилна преценка, защото за част от вас може да се окаже непосилно бремето по изплащането на даден кредит.

Какво бихте си помислили, ако спечелите? Супер. Добре че послушах съвета на приятелите си. Какво бихте си помислили, ако загубите? Помогнете ми, аз губя, помощ! Какво ви помага да успеете? Интуицията, която ви казва какво точно може да ви провали. Кое може да ви провали? Неспособността да правите разлика между мечтата и реалността. Какво са парите и придобивките за вас? Излишни и досадни.

Пътуване

През 2016 година ще бъдете често в движение, независимо дали става въпрос за работата ви, или за свободното ви време. За вас ще бъде важно да имате много разнообразие и възможности да поддържате много контакти с доста хора, да се срещате с приятели и познати и да научите нови неща. Дори само събирането за обсъждане на последните клюки пак ще ви доставя удоволствие. Ще ви бъде приятно да се срещате по кафенета и заведения, но също така и ще каните гости в дома си. Въпреки напрегната си програма, няма да се откажете от установените с годините интереси и занимания. На всичкото отгоре ще искате да сте в крак с новото и да знаете всички неща.

И по време на отпуската си ще се стремите към интересни преживявания. Ще сте винаги готови за активна почивка, но надали ще можете винаги да си я позволявате. Добре е да се организирате и да посетите приятни места от нашата природа, направете с приятели един прекрасен поход по малко известни маршрути и китни кътчета - например отделете десетина дни за евтина екскурзия из Родопите, потопете се в идиличната атмосфера на планинската природа и ще останете очаровани. Разбира се, че ще останете доволни ако отидете на море, дори едно по-дълго морско пътешествие може да ви очарова за цял живот. Въобще всичко, което може да разшири мирогледа ви, ще е добре дошло за вас през 2016 година.

Любов

През първите пет месеца на годината сигурно ще имате различни неприятности по отношение на любовта и интимния си живот. Ако живеете в неособено стабилно партньорство, то Сатурн вероятно ще ви предизвика да се позамислите за тази своя връзка и да направите нужните изводи и заключения. При някои от вас може би ще се стигне и до раздяла. Но дори и ако тази трудна крачка се окаже неизбежна, ще успеете да си дадете сметка, че това е по-добре за вас.

Ако във вашето партньорство всичко е наред или ако още миналата година сте направили всичко необходимо за подобряване на отношенията си, то тогава влиянието на Сатурн няма да ви засегне особено много. От 11 март до 15 юни Уран ще поражда вълнения и пориви за промени, но внимавайте всичко да е добре обмислено. Вие бихте сложили край на една връзка, но същото може да направи и вашият партньор с вас. Трудно е да ви кажа, че трябва при всички случаи да останете приятели, дори ми се струва, че това на практика е невъзможно, но не бива да рушите мостовете, които сте съграждали дълго време.

Преценявайте добре, не прибързвайте. През юни, юли и август бъдете съобразителни, не допускайте спорове и противоречия за глупости. Ще бъде неразумно да пренесете проблемите от работата в дома си, нито пък е разумно да обтегнете отношенията си поради финансови въпроси и парични дела. Най-правилното ще бъде при евентуални проблеми да вземете решение и да отидете някъде - ако може на почивка, или просто при родителите си на село. Дори временната раздяла с партньора ще бъде добро решение на момента - поне да не допуснете проблемите да се разширят и излязат извън контрола ви.

В последните три месеца на годината има всички шансове семейният ви живот да се укроти. Ако сте запазили брака и връзката си до тогава, то определено с любимия човек ще изкарате дълъг период, ще се почувствате по-силни и обичани. Запомнете - не се страхувайте или срамувайте през цялата го­дина да казвате на партньора си колко много го обичате и колко много значи той или тя за вас.

Ако живеете на ергенски начала и ви се иска да си намерите партньор, със сигурност ще ви се наложи да промените своя начин на живот.  Добрите за това периоди са от средата на март до началото на април, юни, август, от средата на октомври до края на годината. Не търсете принца или принцесата от приказките. Съгласете се, че животът е по-различен от написаният в книгите и че се налага компромиси от двете страни. Нали не си въобразявате, че при допускането или обвързването ви с даден човек, правите само вие жертви и лишения. Нали и другата страна се налага да приеме новото съжителство. Затова променете нагласата си и бъдете по-благосклонни към недостатъците на околните. Все пак не бива да жертвате всичките си принципи и ценностната си система, но определено ще имате приятни поводи за радост и щастие, ако направите усилие за собствена промяна в тази насока. В края на 2016 година може да се окаже, че вече планирате бъдещето с друг човек - едно приятно чувство, което не сте изпитвали до сега.

Късмет

Като цяло през годината ще имате много щастливи дни и периоди. Подбирайте важните неща да започвате два дни след Пълнолуние до два дни преди фазата Последна четвърт на луната за всеки един от месеците. Неблагоприятните дни за вас три дни преди фазата Новолуние до три дни след нея, отново за всеки един от месеците. 3а залагания, игри и числа за тотото избирайте сред 5, 18, 27, 28, 29, 30, 31, 33, 39, 40.

Учене

2016 година ще бъде важна и преломна за вас в тази област. Годината ще ви даде възможности да направите силни удари в областта на образованието. Може би ще бъдете оценени подобаващо и ще ви предложат специализация, дори може това да бъде в чужбина. На други, могат да бъдат отпуснати стипендии за отличен успех или да спечелят състезания и конкурси. Възможно е да имате щастието да работите с най-добрите преподаватели в дадена област.

Въобще - тази година ви предоставя шанса да попаднете в друга среда, да се срещнете с различни хора и да постелете най-доброто за вашето бъдеще. Ще бъде глупаво да се огънете и да пропуснете всичките си добри шансове. Не се страхувайте от неизвестността, ще имате подкрепата и най-вече потенциал да реализирате доверието на околните.

Ако провалите тези добри дадености и не се възползвате от шанса, сигурно няма да имате проблеми с обичайното учене или явяване на традиционните изпити, някои ще бъдат приети с лекота в гимназия или университет, но средата, в която ще попаднат, ще бъде такава, че няма да ги радва и да ги тегли към върховете, а ще ги води до хоризонтално развитие на потенциала, до посредствени възможности. След години сигурно ще разберете какво съм се опитвал да ви кажа и дано да не се окаже, че горчиво съжалявате за не направените действия сега.

Спорт

Ако отдавна не сте се занимавали със спорт, то ви предлагам да започнете с разходка сред природата. Може би нямате нужда от компания на приятели, за да си починете добре ви трябва самота. Вземете си бележника и докато почивате някъде, където има страхотна гледка, можете да напишете нещо приятно - ново стихотворение, есе, или просто нова идея за работата ви. Ако обичате да рисувате, то с вас непременно трябва да бъде скицника.

Освен разходките, добри за вас са практикуването на водните спортове. Пробвайте с посещение на най-близкия до вас басейн поне З пъти седмично по 1 час. Можете да продължите удоволствието с подкрепящи процедури като релаксиращ масаж, сауна или солариум. Добри решения са водната топка и въобще игрите и натоварванията във водата. През лятото на 2016 практикувайте каране на водни ски на морето. Аеробиката също помага за развиване на тялото и фигурата ви. Екстремните спортове, които могат да ви заинтригуват са гмуркането, карането на велосипед в планината, алпинизма, скалното катерене.

-=-
Включи се в най-голямата CRYPTO борса на планетата и ПЕЧЕЛИ от търговия с криптовалути!

РЕГИСТРИРАЙ СЕ БЕЗПЛАТНО
-=-

AstroData App
Свалете си нашето безплатно мобилно приложение от Google Play и четете всички хороскопи директно на вашия телефон.

ХОРОСКОПИ СПОРЕД ДАТАТА НА РАЖДАНЕ:
  • ЛЮБОВЕН ХОРОСКОП   
  • ЛИЧЕН ХОРОСКОП
  • ГОДИШЕН ХОРОСКОП
  • МЕСЕЧЕН ХОРОСКОП
  • БИЗНЕС ХОРОСКОП
  • ЗДРАВЕН ХОРОСКОП