Събота, 9 Декември 2023
Козирог

Годишен хороскоп
2018

18785

Годишен хороскоп - Зодия Козирог - 2018 година

Верни на природата си и през 2018 година амбициозно и с устрем ще градите материална основа, превръщайки я в трамплин към постигане на високите цели, които си поставяте. 

Всичко това би било чудесно, ако не беше безопасно за вас, защото рискувате да се само изолирате от външния свят, изпадайки в невъзможност да съчетавате професионалните си амбиции със семейните задължения и да поддържате нормални приятелски връзки. Обстоятелствата често ще ви карат да се замисляте за цената на успеха, за това трябва да се научите по-добре да балансирате между отговорности и задължения в личния си и професионален живот. Успеете ли – считайте, че пътят ви към върха е открит и е въпрос на време да заемете полагащото ви се място. Макар и духовно силни, трудно приемате избора на другия. Склонни сте да осъждате, прощавате трудно и се нуждаете от непрекъснато показване и доказване на любовта към вас. Намесата ви в живота на децата, роднините и интимния ви партньор често завършва с конфликти или неразбиране на благородните им подбуди. Урокът за вас е, че не бива да лишавате никого от правото му сам да научи урока си, дори това да стане по труден и мъчителен начин.

Да осъзнаете силата на прошката и лечебната сила на любовта, дарена без да се очаква благодарност или взаимност. Докато не проумеете, че любовта и прошката са безкраен поток, от който може да черпите непрекъснато, за да поддържате своята енергия и да я очиствате от негативното, ще учите уроците си по неприятен и сложен начин. Напомнянето на близки и приятели за проявената ви моментна щедрост към тях е знак за незрялост, страхове и комплекси. Следвайте порива на сърцето си, без да пренебрегвате разума си и изразявайте своите емоции, за да неутрализирате стреса и болката. Бъдете внимателни към всичко, което предприемате за първи път, обмисляйте го в детайли и не се тревожете за резултатите, успехите ви ще са логични и навременни. Подчинявайки времето, волята, разума, опита и знанията си на професионалните ви цели, през 2018 година ще постигате и повече от очакванията си, стига да сте подбрали правилния екип от професионалисти. Трудности няма да липсват, но появата им в живота ви е знак, че някъде нещо сте сбъркали, заради което трябва да спрете, да обмислите и ако трябва да смените посоката. Това е важно. Независимо от натовареността ви не пренебрегвайте близките и приятелите, защото липсата на подкрепа от семейството и хората, които обичате ще се отразява негативно на настроението, самочувствието и работоспособността ви, което е в пропорционална зависимост с просперитета ви. Контролирайте податливостта си към изкушения и изневери, защото разводът ви е гарантиран, в случай, че сте обвързани с брак. А това, повярвайте, няма да ви донесе нищо добро.

Не се заблуждавайте, че секса ще ви помогне да стигнете по-скоро върховете, към които сте устремени. Ще се чувствате здрави и работоспособни, ако с думите и делата си не причинявате никому болка и по-често си давате почивка. Грижете се по най-добрия начин за възрастните си родители, защото ако не го направите, като бумеранг ще изпитате върху гърба си неволите им. По отношение на финансите ви през 2018 година бъдете пестеливи, не давайте пари на заем и внимавайте да не се окажете въвлечени в измами. Уреждане на семейни имотни въпроси може да се превърне в причина за влошаване на отношения с роднини. През цялата година бъдете умерени в изразните си средства, особено през януари и октомври, когато емоциите могат да ви създадат много проблеми и да се стигне до драстични промени. Изразени професионални успехи ще имате през февруари, март, април, август, септември и ноември. Идеите ви ще бъдат възприемани по-лесно през август, което ще води до бързи реализации, но като цяло развитията ще зависят в голяма степен от вас, насочвайки ги към заемане на желана позиция или осъществяване на финансова сделка. Подходящите месеци за създаване на семейство са през февруари, април, юли и ноември. Справяйки се с трудностите през май, ще си осигурите възход към успеха до края на годината.