Сряда, 24 Юли 2024
Дева

Годишен хороскоп
2018

28568

Годишен хороскоп - Зодия Дева - 2018 година

И през 2018 година ще се изявявате като градивни и амбициозни хора, които знаят какво искат от живота и как да го постигнат. В този смисъл развитията няма да ви изненадват с нищо ново, прозорливостта и умението ви да подреждате приоритетите ще ви прави подготвени в известна степен за бъдещето, но е препоръчително през първата половина на годината да съхраните това, което с труд и постоянство сте съградили до тук. 

Основният ви проблем на всички нива през 2018 година ще бъде да научите уроците на любовта и прошката. Често акцентирате на цели и принципи, които ограничават свободната ви воля, заради склонността ви да се жертвате от чувство за дълг и към други хора. На духовно ниво това ви пречи да следвате своя собствен избор, а във физически план поражда неспокойство, нервност, притеснения, работохолизъм, безсъние и стрес. Ще напредвате, ако преобърнете нещата и тръгнете от себе си, щом започнете да обичате себе си, ще обичате и другите. Щом се научите да си прощавате, че не сте перфектни и че въпреки усилията ви, не можете да свършите всичко набелязано, вие ще се научите да се отнасяте по същия начин и към колеги, приятели и близки. Това ще уравновеси и промени живота ви за добро, ще отключи вашите таланти и ще ви позволи да направите главния избор в живота си. За много от вас през 2018 година той ще бъде дали да се посветите на професионалната си кариера, или да предпочетете едно по-ненатоварено, но посредствено пропиляно време, което ще задълбочи проблемите в живота ви.

В тази връзка през 2018 година не си и помисляйте да бягате от трудностите, колкото и да са големи, имате потенциал и хъс да се справите лесно с тях, стига да го желаете. Имате обективен поглед върху проблемите на обществото и сте добре ориентирани в политическите надпревари, което ви позволява да заемете твърди позиции по отношение на принципи, цели и дългосрочни проекти. Пред някои от представителите на вашия знак се очертава политическа кариера, но въпреки големите ви амбиции за положителни промени в социалния живот, много скоро ще осъзнаете, че не е по силите ви да промените мисленето на онези, от които зависи да вземат управленски решения. Във всички случаи ще имате отлични възможности за публични изяви, позовавайки се на нестандартния си подход към решаване на проблемите. Очакват ви многобройни срещи и вълнуващи моменти, споделени радости и несгоди, които ще обогатят опита ви и отрезвят желанието ви за показност и печалба на всяка цена. Като прозорливи и разумни хора, няма да ви е трудно да приемате реалността, каквато е и да се възползвате от силата на момента и придобивките, които той носи.

Практичният ви подход, умението ви да се справяте с рутината, с парите, правилната ви оценка на случващото се, както и неизброимите ви качества ще работят в подкрепа на авторитета, имиджа и просперитета ви през 2018 година. Март и ноември ще бъдат изключително натоварени за вас в емоционално отношение, за това е добре да съблюдавате добрия тон и да не прекалявате с нищо, включително и да не започвате нови дела. За съжаление и през 2018 година трудности няма да липсват, особено през юли, които ще се превърнат в своеобразен тест за възможностите ви, за това не се тревожете, но и не подценявайте нуждата си от почивка, за да не се стигне до физическо и психическо изтощение. В отношенията с близките ви са възможни недоразумения, ако подчините личния си живот на кариерата за сметка на семейните задължения.