Вторник, 27 Юли 2021
Дева

Годишен хороскоп
2016

64671

Годишен хороскоп - Зодия Дева - 2016 година

Най-накрая ще съберете плодовете на вашия труд. Това ще ви направи уверени и щастливи. Още в началото на 2016 година пред вас ще се отвори възможност за нова и по-добре платена работа. Не пропускайте нито една възможност за разговор с шефа си или с хора на по-високо ниво от вас. Разберете още сега, какво е подготвила Съдбата за вас в личен план. Не се колебайте да прочетете вашия годишен хороскоп според датата на раждане за 2017-та година. Разкрийте тайните на зодиака и бъдете винаги една крачка пред останалите!

2016 година ще ви постави в много и различни ситуации. Понеже по природа не желаете конфликти, това може да бъде изтълкувано като желание да се подчинявате. Не бъдете безхарактерни и мекушави, защото това ще ви създаде големи затруднения. Бъдете прями и откровени, изразявайте честно своята позиция. Обаятелни и чаровни ще сте, а това е само във ваш плюс. Използвайте силната си воля.

Не бъдете през годината нерешителни, безгрижни или мързеливи. Не залагайте осъществяването на плановете си само на един вариант. Вземете енергични мерки да промените определени обстоятелства, които не са ви изгодни. Ако не го направите сега, то по-късно ще стане още по-трудно.

Понеже ще бъдете изключително организирани, ще постигнете големи успехи във всички области, където се изисква практичност и динамизъм. През тази година бързо ще постигате целите си и ще сте готови да работите под напрежение. Ако се случи така, старайте се бързо да възстановявате своя ритъм и се научете да разпускате добре.

Може и да се случи да мислите, че имате проблеми, които не можете да разрешите, но всъщност само ще ви се струва, че сте безсилни. Удоволствието ни от живота зависи от способността да решаваме проблемите си. Колкото по-бързо направим това, толкова по-щастливи се чувстваме, нали? А колкото повече оставим проблемите ни да властват над нас, толкова по-нещастни ще се чувстваме.

Планетите ще окажат голямо влияние на живота ви през 2016 година и ще доведат до промени на работното ви място, в начина ви на работа или живота като цяло. Ако все още не сте навлезли в света на компютрите или Интернет, то тази година ще бъде прекрасна за това. Между май и октомври ще имате шанс да наваксате и да се приспособите към промените около вас. Вашите знания, семейните ценности, местожителството и средата ви също ще бъдат повлияни от тези промени. Възможен е сблъсък между консервативната и либералната страна на вашия характер.

Любовният ви живот ще бъде стабилен и едновременно с това ще имате чувството, че сте сполучил и и със заниманията си. Освен това ще се убедите, че можете да си налагате самодисциплина и упорство. До средата на февруари Юпитер може да повлияе благоприятно върху семейните ви дела и проблемите ви с недвижимите имоти, а след това - върху любовта ви и склонността ви към приключения. Ще се чувствате в добро здраве и с удоволствие ще общувате с този, когото обичате, а също така и с децата си. Очакваната от вас изневяра няма да се състои. Звездите не са много благосклонни към интимните ви намерения, а и другата страна се терзае нравствено. Изяснете в крайна сметка истинността на чувствата си и се определете. Подобна е картината и в делови план. Бъдете по-систематични. Бъдете изключително предпазливи в края на февруари и не шофирайте по замръзнали и заледени пътища, както и по тъмни и непознати места, тъй като през този период имате повишен риск от катастрофи.

Около април може да почувствате, че сте намерили любовта на живота си. През месец май ще имате успехи, ако се занимавате с нещо нетрадиционно - например алтернативна медицина. Тогава може би ще опознаете по-дълбоко своята собствена душа. Интуицията ви ще бъде изострена, така че смело я следвайте. През септември или ноември ще имате възможност да направите удар на работното си място. Ще се радвате на хубав късмет и сравнително добро здраве.

Здраве

През тази година здравето ви ще бъде сравнително добро и няма да имате основателна причина да се оплаквате. Все пак, от началото на януари до средата на март и от 18 юли до края на годината освен всичките традиционни методи на лечение, сигурно ще се насочите и към алтернативни такива. Добре би било да обмислите промяна във вашия живот. Сигурно ще предприемете доста стъпки в тази насока, ще се въоръжите с подходяща литература, ще се интересувате от медитация, йога, диети. През последните две седмици на април ще почувствате прилив на сили и вероятно ще изпробвате придобитите знания. Стресът ще се отрази неблагоприятно върху здравето ви през втората половина на януари и през октомври. Гледайте да не се претоварвате. Спокойното ежедневие е предпоставка за вашата жизненост и добро самочувствие. Юпитер ще се погрижи за вашата добра форма през август и първата половина на септември.

И през последните три месеца на 2016 година няма да имате кой знае какви проблеми, но трябва да имате повече увереност в себе си. Внимавайте за болежки по кожата, пикочната система, бъбреците. Обърнете внимание на профилактиката и променете начина си на хранене. Особено трябва да се притеснявате от вдигане нивата на холестерол в кръвта.

Яжте повече храни, спомагащи за увеличаване нивото на добрия (HDL) холестерол като например риба (скумрия, сьомга, сардина, херинга и риба тон), чесън, плодове и зеленчуци, фибри (влакна), пълнозърнести храни. Те съдържат омега 3 мастни киселини, които пък предотвратяват наслагването на плаки по артериите и предпазват кръвта от съсирване. Включете чесъна в диетата си, защото предпазва кръвоносните съдове от лошия (LDL) холестерол.

Уверете се, че храната, която поглъщате, е богата на антиоксиданти и нутриенти - включващи витамин С, бета каротин (витамин А), витамин Е и селений. Те се съдържат в най- голямо количество в сушените сливи и някои други сушени плодове, както и в пресните плодове и зеленчуци. Те предотвратяват утаяването на лошия холестерол в кръвоносните съдове.

Пийте по 2-3 литра вода дневно, защото водата спомага за увеличението на фибрите в храната. Влакната стимулират производството на добрия холестерол, а освен това тялото по­бързо усвоява мазнините.

Не яжте наситени мастни киселини (животински мазнини), защото те ускоряват процеса на производство на лош холестерол. Не е задължително да ги изключите напълно от менюто си, но ограничете тяхното количество и винаги ги консумирайте с фибри и вода - например сирене с пълнозърнест хляб и чаша вода.

Увеличете приема на ненаситен и мазнини, защото диета, богата на тези съставки предпазва от сърдечно-съдови заболявания, някои видове рак и е предпоставка за дълъг живот. 3ехтинът, бадемите, нерафинираните масла и ядки са особено полезни. Яжте и храни, богати на соя (соево мляко и др.), защото тя предпазва от сърдечно-съдови заболявания, понижава кръвното налягане и нивото на лошия холестерол.

Намалете употребата на храни, които намаляват нивото на добрия холестерол. На първо място това са маргарините и мазнините за готвене (изключение прави само зехтинът). Част от растителните мазнини, например слънчогледовото олио (в което преобладават полиненаситените мазнини) при нагорещяване произвежда мастни киселини.

Пийте по чаша вино или бира дневно, защото те са богати на антиоксиданти и подпомагат произвеждането на добър холестерол, а за кръвоносните съдове - да не се утаява лош холестерол. Ако сте с наднормено тегло, ако изгубите няколко излишни килограма, ще помогнете за производството на добър холестерол.

Ако вкъщи имате вана, то най-добрата релаксираща и отпускаща вана за вас е тази, в която използвате равни количества от билките мента, риган, розмарин, мащерка и валериана. Винаги, когато се чувствате подтиснати и в лошо настроение, потопете се в тази вана и ще почувствате прилива на сили и енергия.

Работа

През първата половина на 2016 година ще рискувате професионалните ви успехи да ви главозамаят. Пред почти всички от знака ще има блестящи възможности. Бих ви предложил да избягвате максимата - "всичко, или нищо" - тя няма да ви доведе до най-добрите позиции. Добрата ви репутация ще бъде в основата на успеха ви, не допускайте да опетните името си или това на вашата фирма.

И през второто полугодие звездите ще благоприятстват професионалните ви успехи, но това не е причина да се заемате със съмнителни дела. Положете усилия, за да прецените разумно начинанията си. Не забравяйте и финансовата страна на нещата. Не разчитайте само на себе си, защото биха ви очаквали трудности.

През тази година работодателите ви ще бъдат доволни, ако са ви дали повече отговорности или са ви назначили за шеф. Вие ще съумеете да давате на подчинените си пространство, от което те се нуждаят. Ще можете да създадете открита и приятелска атмосфера в работата си. Ще продължите да вярвате, че хората работят най-добре, когато имат повече свобода и ще бъдете открити за новите идеи и нетрадиционни методи на работа. Сега най-добра и ползотворна ще се окаже работата ви в екип, тъй като колкото и парадоксално да изглежда, тя ще ви позволява да изградите личността си. Идеите ви през годината ще са толкова оригинални, че няма и за момент да се слеете с множеството си колеги. Ще имате по-голяма нужда от публика, не толкова от възможности да печелите. Ще ви отегчават професиите, при които има рутина и стереотипно поведение.

През 2016 година може дори да смените няколко работни места, но накрая ще намерите фирмата, където ще има кой да оцени и използва идеите ви. Изберете си фирма, която не се занимава с традиционна дейност, или пък започнете собствен бизнес - в такъв случай ще се чувствате наистина независими. Въпреки, че добре ще се справяте с изследователска работа, ще предпочитате професии, където има публика и наблюдатели - политика, социалните грижи, преподаването, психологията, работата с компютри и информационни технологии, електрониката, изобретенията. Ако ще сте заети с изкуство, успехи ще имате в авангардните му форми - например електронна музика или експериментален театър. Ще се справяте добре в лечението, астрологията, медитацията, техники за контролиране на съзнанието.

Пари

През първите четири месеца на годината звездите безусловно ще ви поддържат, ще подкрепят сделките ви, трупането на пари, транзакциите, които ще напълнят банковите ви сметки. Парите може и да не са прекалено много, но определено ще ги има и не е редно въобще да се вайкате и оплаквате. Дори и тези, които не работят, ще бъдат в добро материално положение. Как ще стане това, може и да не е съвсем ясно, но това не омаловажава действителността, нали. Съветвам ви да не прекалявате със заемите, все пак трябва да ги връщате. Всички финансисти, банкери, борсови посредници, брокери, ще имат успех през тези месеци.

През периода май - септември 2016 обаче се очертават проблеми във финансовата област. Тогава избягвайте спекулациите, не се опитвайте да правите измами, не водете важни преговори, не привеждайте големи суми пари - все може да ви измамят, да станете жертва, ако ви погнат данъчните или митнически власти. В бизнеса могат да ви съсипят, да ви направят на пух и перушина, както се казва. Не играйте на борсата, не се впускайте дори в случайнv, и уж гарантирани операции - в този случай катастрофата е почти гарантирана и шансът не е на ваша страна. Избягвайте търговски взаимоотношения с чужденци. постарайте се да балансирате бюджета си, защото в края на лятото наистина може да се окажете , че сте на червено, дори много червено.

В последните три месеца нещата ще започнат да се проясняват, но да очаквате изведнъж чудеса, ще бъде пресилено. Все пак ще виждате съживяване на положението ви и пак ще се почувствате с пари в джоба. Но бъдете предпазливи и внимателни, мислете, не прибързвайте и не рискувайте прекалено много.

Какво бихте си помислили, ако спечелите? Боже, този път ми се размина. Какво бихте си помислили, ако загубите? Това да ми е за урок и повече да не се забърквам в ситуации, от които не разбирам. Какво ви помага да успеете? Благоразумието. Кое може да ви провали? Страхът от загубата. Какво са парите и придобивките за вас? Сигурност в живота.

Пътуване

За вас ще бъде трудно да се наслаждавате на свободното си време и на почивката си през годината. Вие все ще имате чувството, че ви чакат определени задължения. Но ще бъде добре да свикнете да отделяте поне по няколко часа за разтоварване от стреса и напрежението - да полежите, да почетете, да по­мечтаете. Сами осъзнавате, че продължителния стрес на никого не може да се отрази добре. Съветвам ви да не правите строги планове как точно ще прекарате свободното си време, не го разчертавайте до минута. А също така не е нужно да се занимавате и само с едно нещо. Това не е полезно и има обратен ефект върху физиката и психиката. Всякакъв вид спорт е полезен и подходящ за вас. Важното е да си починете и разтоварите от стреса. Можете да започнете посещение на някакъв клуб по интереси.

Знам, че е много трудно да ви види човек със скръстени ръце. Вие и през тази година все ще предпочитате да майсторите нещо, да се занимавате с къщата, градината или с някое интересно и вълнуващо хоби. Но истински ще се отпуснете и ще почивате само зад собствените си четири стени, със семейството и приятелите си. С тях ще се чувствате добре и през отпуската си. Ако въобще можем да говорим за отпуска в истинския смисъл на това понятие. Ако тръгнете на каквото и да било пътуване, то трябва да бъде планувано и разчетено съвсем точно до детайлите. И дано да не превърнете пътуванията, екскурзиите или дори командировката в стрес. Трябва да съумеете да направите всичко с удоволствие.

Любов

Ако вече сте женени, очаквайте малки проблеми в брака. Те могат да се появят още през януари, но ще се задълбочат през март, август и октомври. Внимавайте, следете за тяхната поява, защото ако не ги забележите на време, те могат да се появят отново и то в по-сериозна фаза. Можете да разчитате на навиците си, особено когато трябва да избегнете конфронтация или задълбочаване на отношенията с партньора ви. Може би имате склонност да не споделяте проблемите си, но трябва да бъдете сигурни, че това не е начин да избегнете сериозните разговори. През последното тримесечие на годината има опасност да изпитате раздразнение от човека до вас и да изберете неподходящ начин да се справите с него. Бъдете особено внимателни в края на ноември и до средата на декември, тъй като тогава ще се чувствате много несигурни и ще се опитвате да измамите близките си. През лятото особено влияние ще оказва върху вас Венера. То може да спомогне да се укрепи брака ви. Това е и най-доброто време от цялата година, когато можете да го поставите на предно място в ценностната си система. Не забравяйте и нуждата си от повече свобода - не допускайте така често да се отказвате от нея и простичко да приемате нещата като пред свършен факт.

Ако още не сте женени, ще се опитате през тази година да впечатлите някого, но това няма да се окаже толкова успешно и лесно. Може би ще ви сметнат за малко странни и вероятно ще пропуснат ценните страни от характера ви. ще имате подобни проблеми още през януари, но също така и през февруари, април, май, средата на лятото и края на есента. През януари и февруари нещата няма да изглеждат толкова сериозни, но с напредване на времето проблемите ще се задълбочат. Това ще ви кара да се държите някак настрана от околните, да се затворите повече в себе си, въпреки че от време на време ще изпитвате влечение и заинтересованост от определени хора. Обърнете им внимание и ще видите, че няма да съжалявате. Ще отделите също така много време да размишлявате над въпроса каква е връзката между секса и любовта. Не се отчайвайте, ако не намерите точен отговор сега, тъй като през тази година сексуалната ви енергия ще бъде изключително силна и дори може да доведе до противоречия между вас и партньора ви. Постарайте се отношенията между вас да са добри и се ценете взаимно, въпреки определените недоразумения.

За всички представители на зодията през първото тримесечие на 2016 годин ще ви се иска да промените нещо в любовния си живот. Вие ще потърсите реализация на любовта си и ако нещо не ви се струва да се развива правилно - ще го смятате за нетърпи­мо. ще правите много опити да промените нещата. И ако наистина не успеете да промените действителността, може дори да се наложи да скъсате с любимия си човек. Това ще е по-добре, отколкото да продължите в атмосфера на напрежение и непрестанни разочарования. Все пак много по-умни от мен са казали, че взаимоотношенията и любовния живот трябва да се търпят, докато са все още вид чистилище, но непременно да се прекратят, когато се превърнат в ад. Щастлива раздяла не е невъзможна, стига да подходите спокойно и да вземете мерки да останете приятели.

Късмет

Най-добрите периоди за начинания, рискове и действие са: 20 януари - З февруари, 13 март - 5 април, 12 май - 20 юни, 15 август _ 7 септември, 19 октомври - 2 ноември, 4 - 11 декември. Не предприемайте нищо важно и съдбовно, звездите не са с вас между 1 и 19 януари, 27 февруари - 10 март, 10 април - 3 май, 1 юли - 9 август, 10 септември - 13 октомври, ноември и след 11 декември. Щастливите ви числа за участие в тото, лотарии, игри, зала­гания през годината са 9,18,27,36,37,39,45.

Учене

3вездите ще ви подкрепят и обичат през тази година. Много от вас ще съумеят да извлекат максимална полза в областта на образованието без сериозен зор и без да се налага да прекаляват над уроците. Добри успехи по време на контролни и тестове, ще бъдете добре подготвени и освен със знания, ще имате шанс и чрез подсказвания и преписвания да се представите блестящо. Почти ще се помислите за велики. Възможно е на конкурсни изпити да изкарате по-ниска от желаното оценка, но все пак и тя ще бъде достатъчна да влезете, където си поискате. Определено тази оценка ще отразява реалните ви знания, а както вече казах, те са надценени и нереални. Студентите също могат да се надяват на сравнително спокойна година. Добри изгледи за започване на втора специал­ност или допълнителна квалификация през 2016 година.

Спорт

Ако сте сред начинаещите спортисти, то за начало ви предлагам да потърсите клуб по танци, в който да се запишете. Вие сте изключително контактни и веднага бихте се сприятелили с останалите и ще можете да изкарате приятни миговете на тренировката. А това ще доведе до повишаване на жизненият ви тонус и каляването ви. Вкъщи можете да си вземете прост фитнес уред с широко приложение за различни части от тялото ви. Опитайте да си направите тренировки поне 3 пъти седмично по 1 час или 6 пъти седмично по половин час. Занимавайте се на фона на приятна музика.

Ако сте сред тези, които вече имат изградени навици за спорт и волята им е достатъчно голяма, то предлагам да потърсите конна база и да се запишете на езда. Това ще помогне за вашето отлично здраве. За любителите на екстремните спортове е създаден парапланеризма и скалното катерене. За вас също е алпинизма и карането на велосипед из планината и стръмните урви.

-=-
Включи се в най-голямата CRYPTO борса на планетата и ПЕЧЕЛИ от търговия с криптовалути!

РЕГИСТРИРАЙ СЕ БЕЗПЛАТНО
-=-

AstroData App
Свалете си нашето безплатно мобилно приложение от Google Play и четете всички хороскопи директно на вашия телефон.

ХОРОСКОПИ СПОРЕД ДАТАТА НА РАЖДАНЕ:
  • ЛЮБОВЕН ХОРОСКОП   
  • ЛИЧЕН ХОРОСКОП
  • ГОДИШЕН ХОРОСКОП
  • МЕСЕЧЕН ХОРОСКОП
  • БИЗНЕС ХОРОСКОП
  • ЗДРАВЕН ХОРОСКОП