Вторник, 23 Април 2024
Близнаци

Годишен хороскоп
2018

24420

Годишен хороскоп - Зодия Близнаци - 2018 година

2018 година няма да бъде измежду най-леките ви години, но ще ви помогне да овладеете полярността и крайностите, в които понякога изпадате. 

Дошло е време да осъзнаете, че докато се люшкате между доброто и злото, любовта и омразата, щедростта и скъперничеството, духовността и липсата на духовна цел, тялото и душата ви ще боледуват, а това ще рефлектира върху психиката и отношенията ви с околните. За много от вас периодът през първата половина на 2018 година ще бъде осеян с трудности, но с любознателност, интелигентност и находчивост ще преодолявате препятствията и приемате предизвикателствата, или поне така би следвало да бъде. По различни причини ще бъдете подтиквани и вътрешно насърчавани да общувате и да търсите начини за промяна на онези неща от живота ви, които не ви удовлетворяват, най-често изразяващи се в смяна на средата, била тя служебна или друга. При някои от вас този процес продължава от последните месеци на предходната година и все още не е приключил. Полезно е да сте внимателни и прецизни в подбора на хората, с които се обграждате и да не допускате в обкръжението си такива, които заради собствените си користни цели могат да ви навредят.

По-често се вслушвайте във вътрешния си глас и не изневерявайте на принципите и ценностите, в които вярвате, поддавайки се на ласкави обещания и изкушения. Но периодът не е само лош, ще имате своите реални и добри предложения за работа, в сферата на професионалните ви и творчески търсения, в личен, семеен и материален план. Най-важно е да останете реалисти във всяко свое намерение и начинание, за да избегнете загуби и душевни травми. И през втората половина на 2018 година ще продължите да се борите със своите предразсъдъци, често принасяйки им се в жертва, което ще се оказва и най-голямата ви пречка по пътя към успеха. Забравете за миналото, съвсем ясно е, че не може да го промените, но учете уроците си за причина и следствие, и не пренебрегвайте законите на битието, експериментирайки на различни нива. От умението ви да правите избор в подходящото време ще си спестите разочарования и болка, а също и бягство от реалността. Възможни са проблеми, произтичащи от егото ви, властността, амбициите, суетата и с контрола над другите. Подценявайки казаното е възможно да нарушите космическите закони и да плащате с нещастия на хора в близкото ви обкръжение, с нереализиран потенциал, изолация и болести. Учете се на хармония и избягвайте пристрастяването към хора, пари, суета, идеи и методи. Помнете, че всяко нещо е полезно, ако се прилага в точното време и с подходящата мярка. Прощавайте си и искайте прошка от всички и всичко. Простете и на онези, които сте мразили или сте смятали за врагове. Приемайте истината такава, каквато е и не се стремете да променяте никого. През втората половина на годината е препоръчително да сте по-примирени, ако въпреки желанието ви за полет нещата не се получават. Бъдете сигурни, че ако се отдадете на рутината и следвате краткосрочните си цели с необходимата последователност, сериозност и концентрация, ще постигнете реализацията и на по-мащабни проекти и планове, които в началото са ви се стрували неосъществими.

През 2018 година за вас е от съществена важност да сте умерени във всичко и да вървите, без да бързате, в пряк и преносен смисъл, за да не губите енергия по пътя си. Сериозните изпитания, които ще ви предложи Съдбата през 2018 година очаквайте през януари и септември, които разбира се, не бива да драматизирате, а да ги приемете като изпитание на волята, разума, умението ви да взимате навреме и правилните решения, да се владеете и не изпадате в крайности, да обичате и се раздавате, без да очаквате нищо в замяна. Пътуванията ви ще са с очакваните резултати, ако са направени през февруари, юни и октомври, които месеци ще ви носят успех и ако поставите начало на нови задачи и проекти. Отново с подчертано внимание и разум се отнесете към делата си след юни. С най-голям шанс за финансово благополучие и реализирани проекти се очертават март и ноември, през който период е препоръчително да оправите отношенията си с онези, с които сте стигнали точката на замръзване. Висока оценка за професионализма и усърдието си ще получите през април, май и декември, независимо от съпътстващите ви трудности: възможно е да заемете по-висока позиция в йерархията, да смените едно работно място с друго или да имате проявления, за които мечтаете от дълго време. Подходящото време за отпуск е август, когато ще бъдете изпълнени с много емоции, ще имате интересни и полезни запознанства, ще се радвате на внимание, ще флиртувате и ще бъдете преизпълнени с желание за развлечения. Внимавайте с изневерите, защото може да се стигне до сериозни сблъсъци с брачната ви половинка и в крайна сметка да съжалявате. От вас зависи да сте в хармония със себе си и със света, да бъдете щастливи и доволни от живота си.